Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mosty

12. 05. 2003
1
0
1283

     Letím. Jak krásný pocit naplňuje moje srdce. Proudí okolo mě čistý vzduch. Nikde ani živáčka. Ale hleďme. Orel. Nádherné zvíře. Jak silná má křídla. Pohupuje jimi ve větru a hledá kořist. Chytí ji nemilosrdnými drápy a nikdy ji už nepustí. Krásná je matka příroda. Její koloběh je fascinující. Slabší jedinci ustupují silnějším.

     Padám. Moje srdce se naplňuje úzkostí. Po čistém vzduchu ani památky. Cítím pouze pražský smog. Splaškový oder mě zmáhá a sotva mohu dýchat. Všude poletuje mnoho ohavného hmyzu. Ach ne, holub. Jak odporný pták se ke mně přibližuje. Plný špíny. Život je tak nespravedlivý. Proč musí slabší ustoupit silnějším…

     Vzlétám. Rozhlížím se okolo sebe. Vše je krásné. Obestírá mě dokonalý kolorit barev, slyším božský zpěv. Exaltovaně hledím chvíli napravo, tuhle zas nalevo. Nemohu se vynadívat. Tolik krásy. Pryč je má deziluze. Už nemám strach ze světa, ze života. Ani trochu nelituji anomálie, pro kterou jsem se rozhodl. Letím stále výš. Míjím svůj most a dole, na špinavé dlažbě, vidím nehybně ležet tělo, které mi ještě donedávna patřilo. Má duše stoupá ke hvězdám…


WiruZ
29. 05. 2003
Dát tip
nevim.....ty dve predchozi jsou o hodne lepsi - tohle mi prijde trochu kycovite.....

Indoran
14. 05. 2003
Dát tip
Jestli je tohle povídka, tak ja jsem čínský trpaslík..

katugiro
14. 05. 2003
Dát tip
povídka to určitě je, i když nemůžu říct, že by se mi líbila... je asi příliš abstraktní, pointa je vyčpělá... ale ze stylu by něco v jiném tématu asi mohlo být, chyby také nejsou... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru