Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen pro toho pravého

12. 05. 2003
2
0
730
Autor
Jenifer

Pro mou lásku....

Perly  chová oceán ,hvězdičky zase nebe a ja mám  ve svém srdíčku Miláčku je tebe.
clovrdik
21. 05. 2003
Dát tip
co chceš na tomhle hluboce kritizovat ???

Wolfart
13. 05. 2003
Dát tip
Snad je to z lásky.

Wopi
12. 05. 2003
Dát tip
hm, stát o hlubší kritiku mi přijde hodně divné... ale budiž: nebe / tebe je hodně ohraný rým rytmicky to moc nesedí (sedělo by, kdyby bylo "hvězdičky zas" nebo "hvězdy zase" - jde o to, jestli trváš na té dětsky znějící zdrobnělině a pak ještě kdyby zmizelo "a" za slovem "nebe") čárky neseděj a jsou tam přeťuky i nedoťuky písmo je natolik velké, že se verše nevejdou no a celek je líbezně naivňoučký :)

Bakchus
12. 05. 2003
Dát tip
Velikánská Báseň. Rozmáchnutá. Příliš rozmáchnutá..Ale tip za velikost:)))*

Dejf
12. 05. 2003
Dát tip
Je to červený a je to velký - chápu v tom jistou symboliku, ale kdybys tam napsala: Perly chová oceán hvězdičky zas nebe já mám ve svém srdičku Miláčku jen tebe a dala to do "Blbůstek" nebo do "Jen tak pro radost", bylo by to uváženější ... Každopádně, jak si to teď tak přepsaný prohlížím, je to docela hezoučký :-)

Wopi
12. 05. 2003
Dát tip
jo - a pokud neni miláček jméno, nechápu velké písmeno... sleeping_beauty: nespletla sis toho Beethovena?? romantik byl např. Berlioz, List... ale Beethoven ne :)

Dejf
12. 05. 2003
Dát tip
- To já bych ještě to velý písmeno chápal. Prostě ten jeden miláček s velkým "M" - Wopi: Beethoven ale romantik opravdu je (ještě taky Chopin, Schumann, Weber), nebo též préromantik, vždyť Óda na radost, to je romatismus jako hrom :-)))

Wopi
12. 05. 2003
Dát tip
preromantik jo, romantik ne, je mi líto - koukni se do jakékoliv knihy o hudebních slozích a zjistíš, že on završil klasicismus

Dejf
12. 05. 2003
Dát tip
Asi budeš větší odborník, ale ony se ty směry tak prolínají, že je to vlastně skoro jedno. Zůstal bych aspoň u toho preromatismu - tam patří Schiller jako autor textu k Ódě na radost ...

Wopi
12. 05. 2003
Dát tip
Jasně. Vždycky se styly prolínaly. Beethoven ve své genialitě správně určil další vývoj a ač klasicista tzv. vídeňské školy, ke konci svého života začal spontánně používat některé nové prvky, které předjaly romantismus.

Konvalinka
12. 05. 2003
Dát tip
Krásné verše, které říkají jen pravdu, když se podívám na toho svého:-). Samozřejmě, že by mělo být miláček s velkým M. Vždyť když člověk píše o někomu důležitýmu, tak taky píše Ty, Tobě...atd.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru