Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Brněnská přehrada 20:00

12. 05. 2003
1
0
1114
Autor
R_D

Prosím kritku. Dá se to číst? Má to hlavu a patu?

Brněnskou přehradu obklopil podvečer a oni se neustále hádali. „Copak tohle je láska?“ říkal jsem si. Šli tři kroky za mnou, ale slyšel jsem každé slovo. Cítím se trapně, když se dva lidé v mé přítomnosti hádají. Ještě hůř se cítím, když se hádá někdo v cizí společnosti se mnou. Vzpomněl jsem si na Renatu. Byl to její oblíbený sport. Vyšli jsme někam mezí lidi a už spustila. Byl jsem v takových okamžicích naprosto bezbranný. „Bože ať se rychle vykecá a dá pokoj!“

 

Mí dva společníci v hádce neustávali. Nepoznával jsem je. Oba velice příjemní a společenští lidé se proměnili v soupeřící monstra! Cíleně si ubližovali. Navzájem tu hádku rozdmýchávali, ale bylo vidět, že ona už by tuhle přestřelku ráda ukončila. „No tak kdo to byl co? Ty s ním něco máš!?” pokřikoval na ni on. Nebylo to ještě ani 24 hodin co jsem on, já a dvě zdravotní sestřičky nastupovali do taxíku…

 

Zrychlil jsem. Měl jsem je oba rád a nechtěl jsem si o nich kazit mínění. “Počkám na vás dole na pláži!” - hlesl jsem jejich směrem. Myslím, že mě ani nevnímali. Díval jsem se z mola na protější břeh a pořád jsem si opakoval: “Tohle přece není láska… Nebo jo?”.  Na konci mola vylezly z vody dvě puberťačky, mohlo jím být tak šetnáct. Díval jsem se na ně zjihlým pohledem. Bylo mi tehdy taky šetnáct, psal jsem v hodinách chemie básničky do sešitů a trápil se pro Lucii. Bolelo to! Tak krásně to bolelo! Když jsem si na ni vzpoměl sevřel se mi žaludek!

 

Holky přeběhly kolem mě. Voda z nich kapala a bosé nožky je odnesly někam pryč. Sihl jsem si jen všimnout, že jedna měla modře nalakované nehty. “Kde ti dva sakra jsou! Šli jsme společně ven a oni se teď někde hádají.“ Vydal jsem se podél břehu dál proti proudu. Byl to nádherný podvečer a jím kráčel sám, chladný a spokojený. Kolébán melancholií chvíle jsem nachvilku zatoužil být s někým. “Kdy vlastně jsem přestal věřit na lásku?” Byl jsem sám a nikdo mi neotravoval život.

 

V tom z dálky zazněl opět rachot bitvy. Ohlédl jsem se, ona se od něj odtrhla a pkračovala jiným směrem. Jak se ke mě přibližoval vytáhl z kapsy mobil a bylo jasné, že točí její číslo. “Kam jako myslíš že jdeš?!”  řekl důrazně do sluchátka a jejich výměna názorů pokračovala dál. Tatam jsou doby, kdy jsem se za tebou hnal lásko! Jen po tom pocitu co se mi rozprostíral kolem žaludku se mi občas stýská.
Líbilo se mi to (šestnáctky nemusejí být nutně puberťačky :) - nebo asi ano) Hádka může být krásná (viz. Barbar) a stýskat se po ní také dá...ale vždyť to nemůže být láska, když on zvedl mobil a radši ji volal než, aby k ní došel...nemají se v čem překvapovat, ani v těch hádkách...

Kandelabr
19. 05. 2003
Dát tip
číst se to dá to jo. asi bych trohu ubral té melancholie a trochu přidal na hloubce. ale v podstatě je mi to povědomé a docela příjemné.

Barbar
13. 05. 2003
Dát tip
Někdy je i hádka krásná a může se po ní člověku stýskat BARBAR

Gunhead
13. 05. 2003
Dát tip
Barbar : souhlas , ale nesmí to být taková jak píše, že si navzájem ubližujou... taky se občas rád pohádám a pak udobřuju... :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru