Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úterní glosa, 13. května 2003

13. 05. 2003
0
0
613
Autor
glosator

13. 5. 2003

 

 

            O tom, jak žijí naši poslanci, se diskutuje už pěkně dlouho. Jejich výhody, které využívají do posledního haléře, jsou k nepochopení. Komunistický pozůstatek bezplatné přepravy v městských dopravních podnicích v celé republice…Nikdo s tím nic nedělá a při tom stejně poslanci tuto službu většinou nevyužívají, jelikož jezdí svými dopr. prostředky, na které opět dostávají příspěvky na opotřebení a na benzín podle jejich místa bydliště mimo Prahu. Dopravní prostředky mně sice vadí jen z principu, ale proč to rušit??? Počítá se to přece jako výhoda. A co jejich nemocenská, která je první měsíc nemoci v plné výši. Jak k tomu přijdou lidé, kterým nynější vláda nemocenské transformuje a to tím, že se novinky dotýkají už i prvních tří dní. A oni? 30 dní a žádná změna… K tomu není co dodat.

 

            Do parlamentu jde nový návrh zákona, který by měl přijít v platnost sice až od roku 2005, ale už teď se o něm mluví. Ministr Rychetský zpracovává návrh a bude ho předkládat do měsíce. Jedná se o nový trest. Domácí vězení. Zmiňuji se o něm už teď, i když ještě není co kritizovat. Jsem zvědavý, jaký to bude koncept a nevěřím v nějakou úspěšnost. Zajímalo by mě už jenom to, kdo bude tyhle odsouzené a jak hlídat. Mělo by se jednat o mírné delikty a to hlavně u lidí poprvé odsouzených. Chodili by do práce a v předepsanou dobu, určenou soudem, by musel odsouzený zůstávat doma. Jako nějaký příliš demotivující trest pro pachatele trestných činů, se mi nezdá. No uvidíme…

 

ODS začala tuhý boj s koaliční parlamentní většinou tím, že zakázalo mimo tzv. „párování“ i služební cesty do zahraničí v době schůze. Takovou to cestou šla ODS už i při minulé schůzi a rázem Špidlovi neprošlo několik zákonů. Nevím, proč se o tom musí jednat, vždyť by to mělo být automatické.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru