Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtvrteční glosa, 15. května 2003

15. 05. 2003
0
0
613
Autor
glosator

15. 5. 2003

 

            Tak nám odvolali Vladimíra Železného. Podařilo se to ovšem až na třetí pokus, jelikož s předchozími pokusy pěkně své protivníky vyštípal. Před rokem měl Vladimír Železný stejný problém, kdy se ho pokusili odvolat jeho lidé v čele s advokátem Rozehnalem. Vrazil Železnému po dlouhé době spolupráce nůž do zad a naivně si myslel, že bude právě on, kdo ovládne Novu. A ono se nic nezměnilo. No to bylo před rokem. Teď to už vypadá, že je Vladimír Železný jednoznačně a definitivně bez funkce generálního ředitele. Jelikož (a to poprvé a veřejně) uznal, že svoje odvolání jeho nadřízenými chápe a plně respektuje. Osobnost Vl. Železného je hodně diskutabilní a nevěřím, že je čistý. Ale tady je jasný důkaz toho, jak je všechno propleteno s politikou. Železný byl odvolán hned den po té, co byla zvolena většina členů nové Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. A jelikož tento orgán v převážné většině ovládá vládní koalice, není se čemu divit. Jak jistě dobře známo, kdo hlavně zastává Novy, je ODS. Vladimír Železný se nikdy netajil svou náklonností k ODS. A Šéfové MEF holdingu a PPF jsou si toho dobře vědomi. Železný neoplývá příliš dobrými vztahy s koalicí a tím pádem ani s novou radou. A aby mohla Nova nepřišla o licenci, tak je třeba lézt radě do zadku…Typicky česká „vyčůranost“.

 

            Vyděrač o 300 miliónů korun požádal o předání peněz tím, že by policie měla vložit do šedesáti tisíc výtisků dnešního vydání Metra kreditní karty, ze kterých by postupně vybíral peníze na různých místech. PIN by mu pak sdělila mluvčí policie. Bude to zřejmě hodně nemocný člověk. Takový nápad snad ani nemohl myslet vážně. 

 

            Asi po třech až čtyřech měsících se dneska rozhodlo definitivně o tom, že Česká republika musí zaplatit CME 10, 7 mld. korun. včetně všech nákladů za prohraný soud. Dokonce musíme zaplatit 4, 2 milióny dolarů za náklady na řízení odvolacího soudu ve Stockholmu. Nádhera, že? Peníze jsou už pro CME připraveny u stockholmské pobočky Deutsche Bank a peníze na účet přijdou do 19. května. No nedá se nic dělat, peníze už teď můžeme jenom oplakat. Však se dluhové zatížení na hlavu zvýší „pouze“ z 50. 000 Kč na 51. 000 Kč, jak před časem řekl pan Železný…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru