Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 16. května 2003

16. 05. 2003
0
0
580
Autor
glosator

16. 5. 2003

 

 

            Renta pro prezidenta je na místě. Ať se nám o líbí nebo ne, je to přece jen poněkud jiný důchodce než ostatní lidé, odcházející do důchodu. Proto je renta pro bývalé prezidenty i ve většině států nejen v Evropě. Diskuse se ovšem může vést o výši platu. Její výše má být okolo 100 tisíc korun. Za okolností normálně fungující ekonomiky bych s návrhem souhlasil, ale pro naši děravou státní kasu je to další oříšek. K platu má být nárok i na limuzínu s řidičem a příspěvek na vedení kanceláře + plat dvou jeho zaměstnanců. Všechny tyhle výhody jsou diskutabilní co do výše veškerých finančních prostředků použitých na rentu. Je to ale zanedbatelná částka oproti tomu, jak hospodaří naše vláda.

 

            Ministru Tvrdíkovi se podařilo prosadit ukončení základní vojenské služby s koncem roku 2004. K 1. lednu 2004 by mělo nastoupit na vojnu posledních 5000 vojáků. Problém bude s motivací nováčků. Ale je tady jeden návrh. Zvýšit vojákům jejich příspěvek na částku odpovídající životnímu minimu. Tohle by měla být dostatečná motivace. to jsou pěkné peníze na místo hloupé pětistovky na měsíc, co říkáte???


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru