Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj první pokus

23. 05. 2003
2
0
846
Autor
Kmonda

Nikdy jsem nic nesložila,tak mi jsem napište jestli mám nějakou šanci a jestli to zas neni tak příšerné..=)

Nevím co psát,

je to jen zkouška.

Kéž bych se básníkem mohla stát,

přemýšlím zhluboka.

 

Čtu si denně Vaše díla

a jsou vážně hezká.

Připadá mi to jako nějaká síla,

která do Vás vniká.

 

Myslím,že ke psaní potřebuješ tu určitou sílu.

Však kde hledat ji mám?

Každá rada je k dílu,

a proto děkuji Vám..

 

Děkuji...


Lúmenn
25. 05. 2003
Dát tip
Pis pis a pis, i když to bude příšerný, tak se na tom naučíš psát lépe a lépe a jednou, jednou o tvé básni někdo řekne. ta je krásná. Dočkáš se.-)

Dejf
25. 05. 2003
Dát tip
Souhlasím s Krelem, že důležitý je číst, a hodně číst. Kdo hodně čte, nemusí být ani moc talentovanej a přece něco pochytí. Není dobrý se přetvařovat a na něco si hrát, prostě psát, jak ti "huba narostla" a nebát se negativních kritik, ani to kvůli nim snad vzdávat ... to ti může jenom pomoci ... :-)

PS
24. 05. 2003
Dát tip
Tak Evička ti objasnila podstatu, já k tomu jen dodám technický detail, který pro změnu nastínila s_b - je potřeba psát bez chyb - tedy v případě, že počítáš s tím, že to bude číst ještě někdo cizí. A správná gramatika taky pomáhá. :o) A co se veršů týče - jde o to, jak moc je ti to blízké - je mál olidí, ze kterých rovnou padají, většina je cizelérských - upravují je, dokud nejsou dobré - anebo hledají rým tak, aby v něm zbylo co nejvíce z původní myšlenky (což je ve většině případů můj případ). Shrnutí: Piš a vytrvej. :o)

Krel
24. 05. 2003
Dát tip
Piš a ono to časem přijde...a čti..to je nejdůležitější...

ShArKeY
24. 05. 2003
Dát tip
Každý z nich je chytrý jako prase, ale přitom polovina z nich nemá v sobě žádný potenciál, talent. Nechci nikoho urážet, ale dobrá rada - jejich názory, klidně i můj, ber s nadhledem. Umělec sere na to, co si o jeho umění lidé myslí - teprve potom je umělcem. Já sem například píšu jenom proto, abych se zasmál... smíchem proti zdi!

815_0
24. 05. 2003
Dát tip
Evička dokonale vystihla můj pohled na věc, takže snad jen zmírnim slova ShArKeY - má pravdu... Piš Piš, když víš, že říct co máš. O kritiky ostatních se nestaráš. Ty jediná obsah dílek znáš A tak - necháš na to plyvat nenecháš ! :) Jen se tiše usměješ, A až něco zas napíšeš, bez rozmyslů vydáš, protože chceš aby ostatníms něco řekla - aby věděli, co děláš... Tak - teď kecám blbosti, ale v podstatě chci říct, že bys měla psát za jakýhokoliv počasí, protože každýmu se líbí něco jinýho a z vlastních začátků vím, že neni lehký zůstat v klidu po ostřejší kritice. Když jsem vydal jedno nejmenovaný dílko, bylo tak tvrdě odsouzený, že mi z toho běhal mráz po zádech - nechápal jsem... Něco jsem nechal, ostatní dílka jsem schoval do sbírky a... Proč se tim zabejvat :)) Hlavní je bejt, aspoň co se kritik týče, v klidu :) Jinak - souhlasím s tim, že tady jsou k nalezení fakt skvělý věci... A - ještě - TIP - za originalitu, myšlenku i vzešlou debatu :)) Je to na mě nezvykle dlouhý - promiň :)) PS: To co jsem napsal je silně podprůměrný, takže - neodsuzujte mě prosím...:)

Kmonda
24. 05. 2003
Dát tip
Jé díky za povzbuzení =))))

papouch
24. 05. 2003
Dát tip
hele - ...... ehm .... no ..... chtěl bych něco říct ... ale ..... ale .... no..... no zkrátka .... jednoduše ..... mňo .... prostě..... prostě piš... jenom ..... jenom dycky dyž něco napíšeš, tak to vraž do šuplíku, nech to tam14 dní ležet ... ležet, né ježet .... zapomeň na to .. a po těch 14ti dnech si to přečti, ěšli se Ti to bude ěščě líbit, tak ě to dobrý, dyš néé, tak to hoď do koše .... :-) já to tak dělám :-) To ě moě rada .... rada papouščí ... :-)

Gunhead
24. 05. 2003
Dát tip
nestyď se a koukej klopit, ať se všichni třeba osypou... papouch: kdybych to takhle dělal já, tak bych sem asi nikdy nic nedal...možná by se zas tak moc nestalo... to se musí eště za tepla šoupsnout do oběhu, jestli je to dobrý , to posoudí čtenáři...smazat se to dá dycky... lovu zdar !

Feeling
23. 05. 2003
Dát tip
:-) na básně není recept, není receptu na cítění, piš co cítíš, piš když cítíš, že potřebuješ něco napsat a pak to nech...času a kolemjdoucím...

Feeling
23. 05. 2003
Dát tip
:-) na básně není recept, není receptu na cítění, piš co cítíš, piš když cítíš, že potřebuješ něco napsat a pak to nech...času a kolemjdoucím...

pondělí
23. 05. 2003
Dát tip
Kdo chce ten může akorát z toho sem tam někdo vylítne z kůže. Sem tam tě holt někdo zdrbne řekne žes seš poleno, odpověz mu beze strachu a co vole no no no. Moc se do mě nenavážej já mam strejčka u dráhy ten tě může přejet vlakem tak na co tyhle průtahy.

Kmondo, naopak, mně se to moc líbí... Každý pořád něco sepisuje, ale tys to vystihla..."Kéž bych se básníkem mohla stát, ...Čtu si denně Vaše díla a jsou vážně hezká..." ale to si myslí snad každý...za originalitu, za vtělení se do tvých slov*

Cheeky
23. 05. 2003
Dát tip
holka, je to fajn, jenom ty rýmy... Piš radši bez rýmů, je to straaašně křečovitý!! Piš co tě napadne, pro radost... Hodně štěstí (a to ti přeju z celýho srdce) Cheeky

Evička
23. 05. 2003
Dát tip
Začala jsem si psát básničky, spíš zpovědi, když mi bylo hrozně zle, zjistila jsem, že to ze sebe dostanu a že mi pomáhá papír a tužka. Pak to samý, když mi bylo strašně krásně a byl ve mně moc velkej přetlak - tak jsem to vypsala. Pro mě to je léčivý a ujasním tím zároveň myšlenky nejen o svém životě. Piš asi vše, co tě v životě osloví, zaujme, co bys nechtěla zapomenout, na formě asi nezáleží! Místo fotky - zápis. Ale asi to je individuální! Někdo je stavitel veršů atd. apod.Piš si, piš!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru