Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Křečkův den

24. 05. 2003
5
0
1293
Autor
Tygřík

                                         Křečkův den

 

Jednou si křečík vstal.Probudilo ho mluvení a známé hlasy.Zase se Fanda probudil.Protáhl se a pak chvilku koukal,kdo ho to jen probudil.Viděl 2 postavy.Protřel si očíčka a spatřil fandu a Fandovu mámu.,,Zase jdou někam ven.říkal si a toužebně se zahleděl přes mříže své klece.Tam by se dalo všechno ošmejdit a pokakat!Já mám jenom tuhle stísněnou klec."Pak se protáhl ještě jednou,zahrabal a šel se po tom řádění a spánku napapat.Když se křeček napapal,pomislil si:,,Dávají mi dietu,ale to je jedno.Vždyť já už mám tak plné lícní torby,že mě bolí."Pak si šel do kolečka zaběhat.Když doběhal to bylo asi 20 minut,slyšel zabouchnutí dveří.Následovalo ticho, které znal, nikdo v bytě nebyl. Pak si šel zašplhat, nebo\´t viděl látku, která by se kompletně hodila k jeho hnízdečku. Pak byl strašně vyčerpán, ale ještě vlezl na mříže klece a v tu chvíli usnul. Ani si to neuvědomil. Ve snu se mu objevila křeččí posilovna. Všude bylo plno křečků a on měl lepší kondici, než všichni dohromady. \\\\pak se rozhodl, že půjde na nejtěžší atrakci - žebříček dlouhý 2 metry. \změřil si ho ustrašeným pohledem a vylezl 3 schůdky nahoru. Pokusil se rovnou vyšplhat na 10.schůdek. Když ušel 50 schodů, potil se, křečovitě sevřel ručičky. Bál se, aby nespadl. \pak vyšplhal křeččí míli. Potil se. Z celého křeččího srdíčka si přál, aby nespanul. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\te\´d však byl na konci žebříku a nevěděl, jak dolů. \ze všeho nejsnazší by bylo spadnout. To však nemohl, jinak by se zabil. Najednou uslyšel, jak někdo otevírá dvířka jeho klece. Probral se. Protáhl se a byl zvědav, kdo jeho klec otvírá. Byla to Pája. Opět na něj mluvila roztomilým hlasem: "Jé, naš malý křéčo se zase probudilo". Křeček si umínil, že se schová do kolečka.. Nasadil svou největší rychlost, ale \pájina ruka byla rychlejší. Už ho držela za zedeček, ale křečík se vyškubl a zaběhl pod kolečko. Ale když se chtěla Pája s křečkem mazlit, tak se mazlila. Nadzvedla vršek od klece a kolečko, uchopila křečka pod bříškem a mazlila se. Tentokrát to bylo příjemné. Lechtala ho na bříšku, hladila a drbala na hlavičce, tancovala s ním a dala mu napít. Křeček se nabumbal, napapal a šel si hajnout do svého domečku. Víc si už z toho náročného dne nepamatoval.

KONEC


ondrech
03. 04. 2004
Dát tip
Já z toho zešílím. No comment, mé pravidlo, že nejsem zápornej kritik musí vydžet. Tipa ti dávám za to, že nemáš v prologu napsaný svůj věk.(psals to ty vůbec?)

Tygřík
06. 12. 2003
Dát tip
Za to já nemůžu.Já to napíšu,ale máma to přepisuje.

Albireo
28. 05. 2003
Dát tip
Je to takové milé. Ale příště si to před uložením ještě přečti, máš tam spoustu překlepů a některé přímo křičí na dálku (třeba to, jak jsi místo Shiftu držel stisknuté "\").

katugiro
25. 05. 2003
Dát tip
roztomilé :) díky Monty za věkový údaj... chce to jen číst a číst a psát - a příště dbát například na mezery za tečkami a čárkami... :)

ShArKeY
24. 05. 2003
Dát tip
O psaní toho asi moc nevíš

Tygřík
24. 05. 2003
Dát tip
Skoro.

Na deset let a něco to jde, ani tam není tak moc hrubek. :o) Uvidíme, jak porosteš... literárně, tedy. :o)

pondělí
24. 05. 2003
Dát tip
Skus něco takovýho napsat o vši muňce.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru