Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úterní glosa, 27. května 2003

26. 05. 2003
0
0
597
Autor
glosator

27. 05. 2003

 

            Pod sluncem se objevil opět další, typicky český skandál, kterému se nijak nedivím. Už nějakou dobu žiju v této republice, sice ne ještě tak dlouho, ale už jsem si stačil za těch pár let udělat obrázek. Klasický podvod, kdy se z důvodu diskreditace snaží osoba, která má přístup k tajným spisům zahladit svou nekalou činnost je už rutina dnešní doby. Proč by se to tak nedělo? Je to přece typická česká vlastnost. Pan předseda valného shromáždění, Jan Kavan si tak jistě chtěl zachránit kůži. Ale, to by zas nebyli čeští novináři, aby něco nevypátrali. Ovšem, když už něco dělám, tak to dělám pořádně. Skartovat tajné dokumenty a nedotáhnout to do konce – to mi připadá směšné. Afér spojených s Janem Kavanem už bylo více. Není to poprvé, kdy obviňuje novináře, že se snaží  zdiskreditovat nepravdivými ne neúplnými informacemi. A pokud si dobře pamatuji, tak se informace např. kolem Českého domu v Moskvě potvrdily. A co Kavana čeká teď. No samozřejmě si nejen že vychutná do poslední chvilky pozici v předsednictví OSN, ale taky ještě řádně „doslouží lidu“ ve funkci poslance. Samozřejmě, kdo by odstupoval z tak pohodlných křesílek? Takových 95 procent politiků určitě ne. Doufám, že se toto volební období neudrží do řádných voleb, protože takových lidí je nejen ve vládě dost. Už i ministr socialistické vlády Svoboda označil Kavana jako člověka, který měl za svého fungování ne nejvyšším křesle ministerstva, slušně řečeno „nepořádek“. Kavan nemá prověrku ani na nejnižší úrovni. A to o tuto prověrku žádal už před několika lety….

 

            O panování zemanova oblíbence Petra Lachnita na ministerstvu pro místní rozvoj se toho už napovídalo tolik, že se ani nechce věřit, kolik za těch pár měsíců, možná o něco víc, stačil ministr Lachnit udělal estrád. A další teď vylezla na povrch. Utratil dva miliony korun za naprosto zbytečné CD nosiče, se kterými si nynější úředníci neví rady. Jsou to zbytečné nahrávky primitivní grafiky a zbytečných, nepotřebných informací. Prodejce, majitel firmy DaDa si mne ruce, že si vydělal nějaké ty koruny. Ovšem na všech lidech.

 

            Invaze slovenských rómů do naší republiky ze Slovenska je vrchol všeho. A vzkazuji ministru Grossovi a všem celníkům na hraničních přechodech se Slovenskem. Nezapomeňte vítat další žadatele o naše sociální dávky, které jsou tak štědré. Taky ještě nezapomínejte pouštět do republiky čečenské a jiné rusky mluvící národy, pro které tady jistě máme ještě hodně místa a hlavně peněz. Jak si němečtí celníci obhájí, že nepustí z naší země romy do jejich země, kteří chtějí jen přes Německo přejet, protože směřují do Anglie? No prostě oni si to nějak obhájí, jelikož ví, co by to pro ně znamenalo. Ale proč pouštíme k nám nějakou bandu lidí, kteří nám tady jistě ekonomickou aktivitu zvyšovat nebudou? Pane ministře???   


ursi
27. 05. 2003
Dát tip
Nepřeháněj to s tou expresivností,nebo se pan ministr poleká a emigruje sám.

ursi
26. 05. 2003
Dát tip
Dej si studenu sprchu a frote ručník,nezáživný"glosátore"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru