Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čtvrteční glosa, 29. května 2003

28. 05. 2003
0
0
678
Autor
glosator

29. 05. 2003

 

            V poslanecké sněmovně se schyluje k další krizi, která se týká volby členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Po dlouhé době se začíná stávat tato rada levicovou, aby např. taková televize Nova nebyla tolik kritická k vládnoucí socialistické garnituře. Nejprve se ve sněmovně odhlasovalo, že volby budou probíhat tajně, ale během volby koalice zpochybnila hlasování a tak se volilo veřejně, což je výhra pro Špidlu, protože si těžko někdo dovolí hlasovat na rovinu proti předsedovi. Všichni víme, jak pak takoví politici, kteří se přiznají k opačným názorům, dopadají. Viz. H. Marvanová a povodňový daňový balíček (přišla o post místopředsedkyně posl. sněmovny a málem taky o mandát poslance) a v poslední době bývalý ministr Rusnok, který otevřeně přiznal, že volil v prezidentské volbě Klause. Ten, nejen že přišel o ministerské křeslo, ale není dokonce už i v parlamentu. Ale k té radě: Na politickou kulturu nynější doby doplatil v souvislosti s radou i Vl. Železný, a teď nehodnotím Železného. Vláda si teď bude s televizním vysíláním dělat co chce, jelikož má jasnou a většinovou hlasovou podporu. Dokonce z ČSSD pochází i její nový předseda, bývalý velvyslanec v Bulharsku. Takže je třeba teď zmírnit vládní zpravodajství v televizních novinách, protože by se už teď mohlo LEHCE stát, že by už neměla Nova co vysílat.

 

            Na povrch začínají vylézat někteří sociální demokraté, kteří si nebojácně začínají otevírat pusu. Přestává se jim pochopitelně líbit forma reformy veřejných financí a to v tom smyslu, že reforma nepočítá s velkým sociálním předvolebním trhákem tzv. plošné přídavky na děti. Dále se jim nelíbí prodlužování věku odchodu do důchodu a podobné zdrcující návrhy, které stěží dostanou naše rozpočty ode dna nahoru. Těmito názory se netají dlouhodobý člen zemanovy frakce v ČSSD Jaroslav Foldyna, který je zároveň největším kritikem ŠPidly. Po schůzce s ním řekl, že ČSSD případný pád vlády přežije, ale unionisté a křesťanští demokraté ne. No nechám se překvapit, jak bude vypadat letošní debata o státním rozpočtu pro rok 2004.

 

            Kavanovi hrozí za jeho chování pokuta. No, nejlepší řešení, jaké můlže u nás kdo vymyslet. Dejte mu pokutu, na všechno se pak zapomene a bude zase dobře, tak se to tady přece dělá normálně, ne??? Však on tu pokutu určitě bude mít z čřeho zaplatit. A vsadím se, že nebude mít nijak zdrcující výši pro jeho kapsu. Ale to je přece v naší politice normální. Je to přece politický kamarád a takové nějaké výhružky typu „Špidla se od něj distancoval“ mi připadají směšné….

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru