Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se nám to školství pekně modernizuje

29. 05. 2003
0
0
1530
Autor
Reky

V životě potkáváme spoustu takzvaných neměných kvalit, ale jen málo z nich se opravdu příliš nemění. Touto konstantou se bohužel v posledních desíti letech stalo i české školství. 

 Naši rodičové si vskutku mohou pochvalovat, že z učebnic pomalu vymizely oslavné básně na soudruha Lenina a staré mučírny v temných sklepeních škol již také dávno zejí prázdnotou, ale to je tak asi vše, co se změnilo. Přiznejme si to: Od těch dob co Mojžíš snesl z hory Sinaj nové osnovy, potřebujeme ke sledování každé novinky mikroskop. Všichni mluví o modernizaci školství, jenže skutek patrně kamsi utek.

 Dobrým příkladem je i moje škola. Každý rok na Den otevřených dveří vymetou kantoři ze skříní miliony zaprášených pomůcek a vystaví je před zraky nadšených zájemců o vzdělání. Proč? Aby viděli co všechno  v průběhu svého studia neuvidí.

 Úplně absurdní pak byl prázdný želví krunýř, který se jednou v tento den octl v (do té doby neobývaném) teráriu biologické učebny, pravděpodobně coby simulace želvy. Nerad bych ovšem profesorům křivdil, třeba doufali v zázrak želvího zmrtvýchvstání, kterýžto by nové studenty přilákal tutově. Pokud ne, vyznívá celá situace poněkud komicky.

 Já vím že rýpat bývá vždy jednoduché, ale pokud nechceme, aby termín "školství" znali především studenti archeologie, měly by nastat změny viditelné - pokud možno pouhým okem.


Arien
28. 04. 2004
Dát tip
njn, taky na den otevřených dveří najednou vidím, co všechno vlastně nemáme

Endif
30. 05. 2003
Dát tip
Hehe, to by byl docela gut námět na povídku... škola dělá Den otevřených dveří: ošklivé učitelky záhadně mizí díky tajemným schopnostem chemikáře-bývalého kouzelníka, všichni včetně školníka a uklízečky mluví nejen plnynně anglicky, rusky, německy a francouzsky, ale též řečí delfínů, kteří plavou v místech, kde ještě včera byla tělocvična ...the truth is out there :)

Prokletí
29. 05. 2003
Dát tip
Nojo, prachy nedá nikdo učitelům na platy, natož na pomůcky... Poslechni si paní ministrini buzničku - řekne, že učitelům přidala na platech, což znamená, že nezbyly prachy na osobní hodnocení a učitelé tím pádem dostali ještě míň než před přidáním ;o))))))))) A je pičovina (s dovolením), že by existující pomůcky ležely ve skříních - je jich tak žalostně málo, že neukázat je je vlastně nemožný, aby zůstalo aspoň minimum názornosti. Maj sa fajn ;o)))))))) brw: kdes přišel na ktg fejeton, poraď sám pánbů ;o) m.

Litochowitz
29. 05. 2003
Dát tip
...učitelé maj peněz jak želez...co by s tím dělali?:-))....jo, zato naše armáda je hezky v rozkladu....to je ještě horší...a těch "pomůcek" jsou plný sklady a zbrojáky:-)

Yossarian
29. 05. 2003
Dát tip
jo, krunýř je přesnej ale proč proboha fejeton?

Reky
29. 05. 2003
Dát tip
Tak to by ses divil, u nás ve škole je pomůcek habakuk - pamatuju si jak zrovinka na ten den otevřených dveří nám ukazovali všechno možný a pak to beztak zůstalo trčet ve skříních, snad aby se to ve vyučování nepoškodilo.

Reky
29. 05. 2003
Dát tip
Neveděl jsem kam s tím přesně šlehnout esli do úvah či tak, tak sem to zkusil tady...

Yossarian
29. 05. 2003
Dát tip
to je každýho věc, souhlasim, ale já každýmu kdo napíše něco co mi moc nepřipomíná fejeton píšu výhružný dopisy, možná by úvaha nebo něci jinýho slušelo tomuhle víc

Reky
29. 05. 2003
Dát tip
Fajn, zkusim to jinde, jestli to de předělat - dík:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru