Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kupec

29. 05. 2003
0
0
396
Autor
PSY2

No tak tohle je odemě a doufám , že se bude líbit. PES = )

 

                                                         KUPEC

 

 

To sem si mohl myslet ! Já hlupák ! Jak sem mohl uvažovat o tom , že projedu vedlejší kupeckou cestu jen s nějakým blbým trpaslíkem !! No jo chtěl sem ušetřit na daních , vždyť lesní víli jsou v nevěstincích tolik žádané , ale ty daně . Ty daně !! Za jednu aby člověk zaplatil 20 zl !! Sice je zisk asi pětinásobný . Ale bez daní !! To mám 20 zl. k dobru a to je dost . Tak uvažuju , kde sem toho blbýho trpaslíka nabral ? V hospodě ?? Možná . Chcípák jeden , sotva uviděl pár hnusnejch elfů odhodil tu svoji sekerečku a začal zdrhat . Až já ho dostanu do spárů …. !! Jo , to bude sranda . Ale nejdřív se musim doplazit do města , vybrat nějaké peníze a koupit si šaty . Ta elfská cháska se mohla potrhat smíchy , když sem jim odevzdával všechen majetek . No to by nebylo tak strašný , ale i šaty a můj drahocenný náklad ! Tak by mě zajímalo co s těma vílama zamýšlej . Asi je nechají ve svým lesíčku a budou šťastní až do smrti nebo něco podobnýho . Ale já se jim pomstím a nejen jim , celýmu zpropadenýmu lesu a těm vílám nejvíc . Prodám je alchymistům na pokusy a …… ! Hmm to bude fajn . Kolik asi stojí takovej les ?? No , moc takže plán B , kolik asi stojí pár zabijáků ??? Jo , to bude levnější a hlavně neutečou . Elfy zabijou a víli zajmou . To sem ale zlej ! Prodám luky a ty jejich věcičky , no ještě , že mám známí skoro všude a tak elfí těla prodám zbohatlím šlechticům jako trofeje ! Ale nejdřív to město . Hele , co se to tam míhá na tom voze ?? Ale , to je náhoda . Ten zbabělej trpaslík a s novou sekerou ! Kde jí vzal a jak se dostal z toho lesa ?? Ahá takže on taky . Všichni se proti mně spojili ! Všichni !! Ale já jim dám parchantům jedněm . Radši zalezu do křoví , aby mě neviděl . Ale počkat , něco mi tady nesedí . Proč má můj vůz a na něm ty víly ?? A ty luky ? On je přece jen zabil !! „Zdravím tě příteli , já věděl , že mě nezradíš .“ „Dám ti dvojnásobek žoldu , když mě odvezeš do města a dáš mi mé šaty“ . „Mno to by nešlo pane to teda ne . Sem sice jen trpaslík , ale vím co kolik stojí . Nedávno ste koupil nedaleký důl a já bych ho od vás rád dostal jako dar a k tomu 50 zl. na živobití .“ „Ty jeden … , no dobrá tedy , máš to mít , a teď mě dovez do města , tam to všechno sepíšeme .“ „To zní fér , nastupte si pane a zde jsou vaše šaty , ale jsou trošku od krve .“ „To nevadí příteli , a teď už jeď.“

            Tak a už toho zatracenýho trpaslíka mám zkrku . Si myslel jak mě nepřevez , ale zkušený kupec jako já má vždy trochu toho vína a jedu ! Vyspi se dobře příteli a hlavně dlouho . Takže sem ve městě a co teď ?? Prodat víly , a sehnat žoldáky na prácičku .

            Víly sem prodal sice za trošičku menší obnos , ale i to se dá snést . Žoldáky mám taky v hospodě sem našel skupinku barbarů odněkaď ze severa a za pár stříbrných pro mě udělají cokoli . Taky sem pronajal vůz a klece . Ještě dnes vyrazíme do toho lesa . Přece tam museli bejt nějaký ty víly a když né ony tak zvěřina .

            Dorazili jsme do toho lesa a asi po pár desítkách stop od té nejtenčí lesní pěšinky jsme narazili na překrásnou mýtinu . Takovou tu na které se přezden pasou jednorožci a večer tančí víly . Snad nejlepší místo pro úspěšný lov . Vysvětlil jsem svým kolegům , že víly jsou křehké a že za každou co jen nějak poškodí jim vezmu polovinu žoldu . Také sem jim slíbil , že za každou vílu jim dám nějaký drobný navíc . Mezitím co jsem čekal na noc barbaři postavili tábor a nalíčili pár pastí . Doufám , že to výjde a budou peníze ! A pomsta !

            Všechno špatně . Všechno ! Jen co se na palouky začali víli shromažďovat někdko z těch tupejch barbarů začal řvát a mečem masakrovat své druhy . Co se s těma žoldákama děje ?? Ty mrchy víly mě svlékly a nalily do mě něco počem sem upadl do bezvědomí . Když sem se probudil , byl jsem někde uprostřed pustiny nahej a dezorientovenej .To sem si mohl myslet ! Všichni se proti mně obrátili ! Ale já jim dám ! Já jim dám , jen co se dostanu do města a ……

                                                              Ze zbírky krátkých zábavných povídek . Napsal:PES


PSY2
02. 06. 2003
Dát tip
Jo , jo už to tak bude = )

Wopi
29. 05. 2003
Dát tip
bohužel to kazí obrovský počet hrubek...

Wopi
29. 05. 2003
Dát tip
no, jestli je Ti teprv patnáct, je šance, že se to časem vylepší ;-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru