Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Věž

29. 05. 2003
4
0
616
Autor
Al_Kahal

Zas jednou mě cosi chytlo a já neodolal a začal psát...

Věž

 

     Jednoho rána jsem se probudil. Zdál se mi sen. V tom snu jem skočil z vysoké věže na písčitou pláž a zabil se. V zápětí jsem se probudil ve třídě a prosil spolužáky ať mě zachrání. Smáli se mi. Konec snu. Sny většinou nedávají smysl a jsou povětšinou nasáklé negativním, pokud se zrovna nejedná o ty nasládlé. Toho rána jsem si udělal extra silné kafe, přestože jsem ho nikdy nepil, namazal jsem si kus okoralého chleba pofidérní paštikou a pozřel žvanec s mírnou nechutí. Kafe jsem nevypil ba ani se ho nedotkl. Poté jsem přemýšlejíc nad smyslem uvařeného nápoje, udělal několik nezbytných opatření nutných pro můj konečný odchod. Ven. Šel jsem cestou. Cestou, kterou chodím již přes 14 let a proto mě zas nic nepřekvapilo. Došel jsem až k lesu, kterým jsem se dostal k útesu. U útesu, přímo u kraje,  stála lavička. Sedl jsem si.

     Hodinu jsem čuměl do té hořké hloubky až na divokou řeku pod útesem a přemýšlel nad podivným snem. Až si ke mně přisedla stará paní se psem. Otevřela noviny a kouřila. Dal jsem se s ní do řeči a usoudil, že je to vcelku sympatická bytost. Dlouhou dobu jsme spolu diskutovali a já jí vyprávěl o snu. „Také bych občas nejraději skočila,“ byla její reakce. To jsem nemohl pochopit a ani jsem to dále nezkoumal. Odešla. Zase jsem přemýšlel.

     Pořád mě ovšem děsila jedna myšlenka: Když jsem skočil z té vysoké věže a leťel vstříc smrti, byl to krásný pocit.Neuvěřitelně krásný. Mnou se vlastně prolila rozkoš a né hrůza a strach. V té chvíly jsem se sám sebe lekl, ale to bylo to poslední. Došel jsem až na samý okraj a skočil.

 

Máma s tátou odešli do práce a děda se o mě stará, brzo ráno mě rodiče probudili a jeli jsme do Rakouska, uprchlický tábor byl pěkný humus, u penzionu se plazí zmije a kamarád z Kanady mi vyrobil luk, máme moc malý byt a ve sprše je zima, stěhujeme se do baráku, bydlíme v Praze, lidé jsou kurvy, lidé jsou fajn, nejvíce mě ovlivnil Brian Molko, miluju tě, miluju tě, miluju tě, škola je na hovno, život je tak krásný.

 

Voda se zavíří a dno se zpění.

                                                                                                                               15.05.2003 Adam


Bebitka
18. 08. 2003
Dát tip
pozoruhodný vnitřnosti

Al_Kahal
02. 06. 2003
Dát tip
není to o sebevraždě... je to jen takové idiotské vyjádření pocitu. ten skok není až tak důležitý.

Al_Kahal
02. 06. 2003
Dát tip
ups :-)) oprava S

Al_Kahal
02. 06. 2003
Dát tip
To Stanislav: No ono to bylo tak: Ja jsem z ty veze spadnul dolu a jakoby budhista po cerstve dosazene Nirvane jsem se reinkarnoval do cehosi (asi do sebe sameho) ve tride a zacal rvat hruzou, pak jsem jeste jednou videl ten desnej obrazek jak lezim mrtvej na pisku a cvak :: Probuzeni, busici srdce.

Poslední odstavec je FAKT SUPER!!!

Kandelabr
30. 05. 2003
Dát tip
tohleto téma: stáljsemnakrajipropastizíraldohlubinyapakskočil bylo popsáno tolikrát, až je mi z toho smutno. Jako by neexistovalo žádné jine tema (o kolouškovi v lesíčku, který ztratil vyšívanou vestičku po dědečkovi třeba :)). Z celého textu mě zaujal jen ten odstavec Máma z tátou... (i když by tam mělo být S tátou)takový automatický text, ale bavil mě a byl o něčem mnohem víc než celá povídka. Taky pozor na slova typu žvanec, pofidérní, atd+ některé celé věty jejichž znění a slovosled posouvají povídku do řady školních vyprávěnek, což mi nepřipadá u textu s tímhle tématem vhodne.

Plopez
30. 05. 2003
Dát tip
Sebevražda je zajímavý théma, ale pochybuju, že někdo dokáže o sebevraždě napsatr lepší text, než Hrabal (Kain), tudíž psát o sebevraždě je jako nosit dříví do lesa. Takže téma je lepší si vymyslet pokud možno nový. (I když, někde sem četl, že vědcům se podařilo spočítat počet možných námětů pro psaní...) Automatickej text bodrej...

Ta poslední část je tam jak pěst na oko, ale je o dost lepší než ta předchozí. Kouřící stará paní se psem? Ajajaj :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru