Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 30. května 2003

29. 05. 2003
0
0
581
Autor
glosator

30. 05. 2003

 

Další trapný nápad přichází ze skomírající (co se týče preferencí) křesťansko – demokratické strany. Jejich předseda Svoboda navrhuje, ale už teď to snad nemyslí vážně, volební právo i pro děti. A jelikož je známo, že voliči KDU-ČSL mamjí v průměru více dětí, tak by se jim to samozřejmě velmi hodilo do krámu. No jakpak by ne, když se v preferencích pohybují na velmi pesimistických a velmi vratkých sedmi až osmi procentech. A co teprve bude s US-DEU? Ta je na tom snad nejhůře. Jediný varovný signál jsou stoupající preference KSČM.

 

Na Slovensku si odsouhlasili zavedení rovné daně 19 %. Jednokomorovým většinovým parlamentním systémem jistě nebude problém to prosadit. Pamatuju si, když v předvolebním boji přišla se zavedením rovné daně ODS ve výši 15 %, novináři jej označili za „politickou kachnu“. A hle, Slovensko tuto „kachnu“ zavádí od nového roku do praxe a myslím, že nebude trvat dlouho a Slovenská ekonomika půjde tím tak nahoru, že se nám o tom ani nebude zdát. Ale vlastně možná že ne. Vždyť u nás by se měla daň z příjmu snižovat v průběhu příštího roku na 28 %. Tím budeme určitě konkurence-schopní. Většina slovenských firem se bude houfně vracet zdaňovat příjmy domů, jelikož se jim to velmi vyplatí, tím bude ekonomika vybírat více peněz a na Slovensku bude probíhat opak toho, co se po naší „reformě veřejných financí“ očekává u nás. Na Slovensko půjdou zdaňovat nejen domácí, ale i zahraniční výrobci ze zřejmých důvodů. Odchod pocítí hlavně naše republika, jelikož přesídlení sídla firmy na Slovensko není tak daleko a navíc neexistuje jazyková bariéra!!!

 

Ministr obrany Jaroslav Tvrdík podal demisi na svou funkci. Myslím si, že to je škoda, protože je to velice schopný odborník na svém místě. Ale pan ministr je velmi chytrý člověk a Špidla si vůbec neumí vážit schopných lidí, které ve vládě má. Jinak se snažil jim vycházet vstříc. Myslím, že jeho demise má ale jiný podtext. Asi už má dost Špidly. Stejně tak si Špidla nevážil ani ministra Rusnoka…


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru