Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Středeční glosa, 4. června 2003

03. 06. 2003
0
0
633
Autor
glosator

04. 06. 2003

 

            Socialistická vláda se snaží získávat peníze do státního rozpočtu jak může. Zvýšení poplatků u 50-ti položek a zavedení dalších 40-ti nových správních poplatků je další příklad šikany ze strany vlády na peníze daňových poplatníků. Platit za vydávání rodných listů, různých osvědčení nebo například absurdní zavedení poplatků za ověření, že nic dotyčná osoba nedluží státu na daních je směšná. Platit by se za to mělo částkou 200 Kč, přitom nyní se za toto neplatí. No nevím, kam to chtějí tady dotáhnout. Přitom vláda tvrdí, že jim to do státního rozpočtu nic nepřinese. Pak nerozumím tomu, proč chtějí tyto poplatky zvyšovat či zavádět. Připadá mi to tady s tou naší socialistickou vládou jako v kocourkově.

 

            Prezident Klaus přijal dnes demisi ministra Tvrdíka. Stejně tak jako prezident si myslím, že je to velká škoda, když z vlády odchází taková osobnost jakou ministr Tvrdík skutečně je. Jen je škoda, jakou formou jeho demise probíhala. Za poslední půl rok byl Tvrdík tak psychicky unaven, že se nedivím takovému konci a nijak mu to nemám za zlé. Ví moc dobře, že když odešel tímto způsobem, bude se o tom mluvit týden, ale kdyby zůstal ve špidlově černé díře dál, jako osobnost ve vládě by se znemožnil tak, že jeho budoucí návrat už by byl nežádoucí. Teď ale odchází, co se týče vykonané práce, se vztyčenou hlavou.

 

            Počasí, které nás čeká bude zřejmě lámat rekordy. Přeju Vám, aby jste to tropické počasí dobře zvládli….   


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru