Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Malé Divy - Sympozium

04. 06. 2003
4
0
612
Autor
Al_Kahal

Pravděpodobně začátek něčeho delšího a větvenějšího... :o))

     V jiné časové vrstvě než té naší pozemské existuje jiná země. Neběží s ní současně rychle, protože jedna vteřina (i když tam vteřina a čas vůbec neexistuje) tam trvá zhruba 0,9987 vteřiny, což znamená, že je tam všechno nepatrně zrychlené. Když třeba v Ostravě někdo řekne ve stejný moment jako někdo v oné zemi „Kukuřice“, tak v té oné zemi ten oný jedinec, vyslovující ono slovo dořekne (i když hodně zanedbatelně) dříve. To ale jen pro srovnání se zemí jakou jí známe. Časových vrstev na zemi je mimochodem (jak jinak než…) nekonečně mnoho. Je jisté jen to, že přes všechny nekonečné možnosti není možné, aby se dvě časové pásma prolínali .Tudíž je nekonečně mnoho možností a zcela nepochybně existuje v jednom z těch časů lepidlo na baterky nebo koza, která právě programuje cosi v programovacím jazyku HisSQL*. Ta země o které mluvím se mimochodem jmenuje Malé Divy.
     Možná se někteří z vás ptají, jestli je možné mezi jednotlivými vrstvami cestovat. A to jsme právě u toho. Je to možné. Ale při představě nabídky cestovní kanceláře…to se ani představit nedá. Jsme tím pádem u další kuriozní a dokonale vyřešené situace: Zkusme si tedy představit, že nějaký Malédivyšťan si usmyslí, že se podívá do některé ze zemí. Dobře, pár jich třeba zná, ale jak si má vybrat z nekonečna. Návštěva cestovní kanceláře v Malých Divech vypadá asi takto: Občan přijde, sedne k počítači a zadá hesla. Chce kupříkladu do země, kde existují kalkulačky na vodu, kde je každá žena blonďatá a povolnější, kde je vše zdarma a kde třeba mají již zmíněné lepidlo na baterky. Zadá a ejhle. Počítač vyplivne, jak jinak než nekonečno nabídek. To nevadí, protože si přeci stačí vybrat jednu z nekonečna. Zaplatí a letí.
     Existuje seznam vrstev, kde ještě neznají cestování (tedy, mezi vrstvami), do kterých se nesmí. Tento seznam již ovšem zcela logicky není nekonečný. Mezi takovéto primitivy se řadíme bohužel i my.
     Tady nastává tolik zmiňovaný a všemi nepochopený bod zlomu: Když vezmete nekonečno a z něj oddělíte konečnou část, tak ten zbytek už není nekonečný, protože mu něco chybí.
Právě se nacházíme v Malých Divech na mezivrstvovém sympoziu velevážených nekonečnologů. Nekonečnolog Frundrio praví:“Nekonečno. Nekonečno. Nemůže existovat. Kdyby existovalo nekonečno, tak by zničilo samo sebe. Všechno by pohltilo do své nokonečnosti“. Servírka mu donese nápoj. “Jestli to zkurvený nekonečno existuje, tak přesně takových sympozií je jak jinak než nekonečno. Já už to slovo nemůžu vystát.“ Napije se svého nápoje a odmlčí se. “ještě nějaké dotazy či připomínky?“ Přihlásí se mladší nekonečnolog Pallos: “No, pravda je, že neexistuje jasný důkaz nekonečna.“ “To ne, ale teorii nekonečnosti nahrává to, že existuje všechno co si usmyslíš,“ praví jeden starší nekonečnolog Attila**. “Tak pro dnešek bych to tady ukončil, protože z toho nekonečného množství pravd o nekonečnu jsme se nedozvěděli zase nic,“ prohlásil líně předsedající Přemizl Motýl.
     Po zasedání se několikero nekonečnologů odebralo do nedaleké kavárny a v nekonečné diskuzi pokračovali až do ranních hodin.

 


*jen pro informaci: V našem časovém pásmu existuje programovací jazyk MySQL. To jen jako příklad, že je pohledu na čas všechno možné
**tento nebohý nekonečnolog nemá nic společného s králem Hunů. Shoda jmen je čistě náhodná. Ale to přece není nic neobvyklého, když lidí s tímto jménem je nekonečno.


Cirilla
07. 06. 2003
Dát tip
No to je náááářez :)!*** hu, už se těším na dálší

Helenice
04. 06. 2003
Dát tip
Docela fajn. *

Cáchy
04. 06. 2003
Dát tip
Nechceš se podívat na mý německý Märchen?

Al_Kahal
03. 06. 2003
Dát tip
Určitě je tam hafo chyb, ale to se časem nějak vyřeší. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru