Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 6. června 2003

05. 06. 2003
0
0
630
Autor
glosator

06. 06. 2003

 

            Naši republiku zasáhla velmi nepříjemná zpráva, a to, že dlouholetý prezident Nejvyššího kontrolního úřadu zemřel během své zahraniční pracovní cesty v Dánsku v noci ze středy na čtvrtek, zřejmě po srdeční příhodě. Pan prezident trpěl velmi vážnou nemocí a odmítal tlumící léky, za což ho obdivuju. A ne jen za to. Při svých bolestivých problémech se dokázal vypořádat s velmi palčivými problémy a zachoval si velkou devizu, která ho udržela na jeho postě tak dlouho. Dokázal se chovat velmi nadstranicky i přesto, že byl členem ODS a taky byl za tuto stranu na jeho funkci navržen. A svou nadstranickost dokázal i tím, že se na postě prezidenta NKÚ udržel i při střídání vlád demokratických a socialistických…

 

            No ne. Já nestačím zírat. Komunistická strana Čech a Moravy ujišťuje své voliče, že si výsledky referenda o vstupu do Evropské unie zkontrolují, zda s nimi není jakýmkoliv způsobem manipulováno. Komunisté zřejmě dobře znají to, co dělali celých 40 let, kdy manipulovali co se dalo. Zřejmě vědí, že lze jednoduše výsledky měnit a proto chtějí zaručit pravdivost výsledků. Neprotiřečí si náhodou trošku nějak??? Při tom, se KSČM nikdy neodprostila od minulosti a tak nechápu, co by jim na tom vadilo, když takhle praktikovali desetiletí. Ale vlastně vadilo. Oni to dělají ze zjištných důvodů, jelikož vyslovují sice měkké, ale přesto ne. 

 

            Hodně mě zaujal rozhovor s bývalým premiérem Zemanem o dnešní vládě a o jeho životě a politické budoucnosti. V rozhovoru poznamenal, že odborníci z vlády již odešli. Měl tím na mysli Jiřího Rusnoka, Jaroslava Tvrdíka a teď odcházejícího ministra Rychetského na ústavní soud.  Na otázku jak hodnotíte Špidlovu vládu Zeman odpověděl: „Já o současné vládě vzhledem k jejím reálným výsledkům dobře mluvit nemohu a špatně mluvit nechci.“ K tomu snad není od sociálně-demokratického politika co dodat. Dále hovořil o tom, že ho politika už nijak neláká a odolává nabídkám z různých skupin na kandidaturu do evropského parlamentu nebo do senátu. Podle jeho slov chce zůstat už jen zůstat na vysočině a odpočívat.


glosator
17. 09. 2003
Dát tip
přiznávám...je možné, že se prostřední odstavec moc nepovedl, ale teď už do toho zasahovat nebudu...už je to dávno :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru