Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

No name

06. 06. 2003
0
0
604
Autor
potvora

Uviděl plačící dívku. Seděla u řeky, hlavu opřenou o kolena a s očima zalitýma slzami se dívala na řeku. Přešlápl z nohy na nohu, chtěl k ní jít, obejmout jí kolem ramen a utěšit jí. Ale bál se. Bál se její reakce, ale i sebe…Dívka mezitím vycítila jeho pohled a jemně pootočila hlavu jeho směrem. To rozhodlo. Vydal se pomalým krokem k ní. Kousek od ní se však zastavil a sedl si na zem. Mlčky pozorovali vodu. Až hoch nevydržel a na vodu promluvil: “Je smutná..přišla ti odevzdat svůj bol a proto pláče. Slzy se stanou tebou a odplavou do moře, stejně jako její trápení…” Dívka ho napjatě poslouchala, pak promluvila i ona…: “Je to trápení, kterého se nezbavím…nic nemůže nahradit ztracený kus duše…” Řeka tiše šuměla a hrála svoji píseň. Posunul se blíž k ní: “Když něco ztratíš, vždycky i něco získáš…” “Co získáš odchodem někoho, komu jsi věřil, koho jsi miloval, v kom jsi měl oporu, který ti vždy pomohl, ať se dělo cokoli stál za tebou a miloval tě?” zeptala se a pohlédla na něj. Trošku znejistěl. Pohlédl na řeku, jakoby tam hledal radu…ale řeka zpívala svojí píseň a odpovědi se z té písně člověk nedočkal. Podíval se znovu na dívku a vzal jí za ruku: “ Získáš sílu. Teď to ještě nevíš, je v tobě moc smutku a hořkosti. Ale až tohle odejde, zůstane síla. Síla, díky které překonáš všechno na světě.” Podívala se na něj, překvapeně, ale i vděčně a zašeptala: “Děkuji…” “Není zač,” odpověděl, “udělám to rád..rád pomáhám.” Dopověděl a zmizel….už jste někdy potkali anděla?


Jaký znak se používá pro mírně pozvednuté pravé obočí ? Tahle věc je mnohem mnohem lepší než ta pitomost s mrtvým vojákem, přesto by si text zasloužil a) méně instantních přeslazených mouder b) zařadit jako povídka, nikoli úvaha. Celkově dojem dobrý. Hlavně díky konci...

Daly
07. 06. 2003
Dát tip
Souhlasím, že tohle dílko je mnohem lepší než Tunel. Vcelku na tom nevidím nic špatného. Až na zařazení do kategorie úvahy.

Já ho potkávám běžně, včera jsem s ním zrovna seděl v hospůdce Na růžku :o) Podle mě si to ukončila moc brzy, mohla si klidně ještě pokračovat, dokonce by mohlo přijít i něco neočekávaného na závěr. Ale to už je ve tvých rukou! :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru