Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Několik dní historie

12. 06. 2003
3
0
1543

experimentální próza Nemohl jsem najít adekvátní kategorii, tak je to ve fejetonech, ale fejeton to dle mého názoru není.

     Krávy se na sebe mačkaly, a proto bylo nejlepším řešením uřezat jim rohy. A tak přišel veterinář s motorovou pilou a uřízl jim je i s kusem hlavy. A teď už je kravám dobře, nemají se čím poranit a maximálně je jim vedro.

     Ale to pravé vedro je studentům a učitelům a školníkům. A proto, že studenti omdlévají při zkoušení strachy, se zjistilo, že omdlévají kvůli vedru, a tak se krátí vyučování a děti můžou jít na koupaliště a tam se bavit a učit.

     A na koupališti se pije pivo a rum a soda, ale hlavně pivo. A sluníčko září a dělá divy. Plavčík má jiné plavky, hezčí, než někdo jiný, a tak ho skupina lidí zbije a hodí do vody, kde ho topí a dusí. A potom všichni utečou a už se nechtějí koupat, protože je zavedeno vstupné.

     Vstupné ale nechtěli platit dva vojáci hradní stráže, když je prostitutka pozvala k sobě domů, a tak jí znásilnili a zbili a ukradli spodní prádlo. A pak se spolu s kamarády nechali vyfotit, ale byli tolik opilí, že si zapomněli vzít to prádlo a fotili se nazí. A teď sedí za mříží a hrají karty a nevědí co s nimi bude.

     Ani lidé v nemocnicích nevědí co s nimi bude. A někdo jim chce pomoct kyanidem pryč ze světa a ohlásí, že nakazí jídlo. A do ulic vyběhnou speciální jednotky a boří a ničí a vyslýchají, a při tom všem humbuku si poslanci zaplatí několik nových bytů, a nikomu je neukáží a nastěhují do nich své kamarády a prostitutky a hradní stráž a soudce.

     A soudci si prosadí další dva platy navíc, a pak mají daleko více klidu na práci, a tak se tím klidem opájejí a napájí se lihem, až někteří z nich oslepnou, a pak soudí a nic nevidí a věznice se plní, a vězni se posílají do domácího vězení, kde je hlídá pes a kočka a papoušek.

     Mezitím vám přijde email, že je založena nová společnost na chov psů a koček a papoušků a že ji propaguje premiér. Ale ten se od toho distancuje, protože nemá rád ani psi ani kočky ani papoušky, protože má alergii, a tak má rád jen hady.

     A o hadech učí učitelé, ale ti stávkují, a tak hady nikdo nezná, a proto se umírá na uštknutí užovkou. Ale ví se, že jsou hadi slizcí, protože to víme od babiček a dědečků a z knih.

     Ale daleko více slizu na sobě mají komunisté, a tak se pořád vykrucují ze soudů a nakonec, když někdo vymyslí, jak je chytit, aby se nevysmekli, tak onemocní a nemůžou chodit a pak, když je po třiceti letech odsoudí, tak říkají: „Jsem nevinen.“

     A nevinni jsou všichni ti, kteří nerozumí ničemu v tomto textu. A vinni jsou ti, kteří alespoň něčemu rozumí a vědí, že vše co se píše, je pravda a skutečnost a nefalšovanost a nic se nenachází mezi řádky.


Kačírek
12. 06. 2004
Dát tip
pěkná vysypánka :o)

Dr_Mephisto
02. 10. 2003
Dát tip
Jo jo, hned se mi vybavili všechny noviny které jsem v té době četl ...

StvN
17. 06. 2003
Dát tip
Jsem nevinnen. Jestli to neni celý trochu násilný.

IVANOL
13. 06. 2003
Dát tip
Já teda vůbec ničemu nerozumím:-)) *

Litochowitz
13. 06. 2003
Dát tip
...to je vynikající práce.....fakt se mi to moc líbilo...............T-p.

Šalvěj
13. 06. 2003
Dát tip
Juhuuuuu!!! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru