Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nedokončené..

14. 06. 2003
0
0
797
Autor
Pinochio

původní název ... Nadějě umírá poslední

      Uprostřed klidného oceánu se pohupovaly tři lodě, uspořádány do vzorného řetězu ze tří článků. Všechny tři lodě vystihovaly vzhledem své majitele, kteří se právě shromáždili na velitelském můstku prostřední lodi. Kolem zuřila raritní bitva tří posádek. Ke smůle napadených vytvořily oba útočníci nepsanou smlouvu o eliminaci posádky obchodní lodi. Věděli, že je loď k prasknutí nacpaná zlatem, a že nebude mít pražádnou šanci na únik. I přesto se však pomalá, přetížená galeona urputně bránila, takže než se stihly útočící lodě zahákovat „učesala“ jim paluby. Kapitán obchodní lodi se jmenoval Viktor Šťastný. Tento mladičký kapitán zrovna plul na své první plavbě od námořních zkoušek. Situace na lodi pro něj byla obzvlášť znepokojivá, a to hned z několika důvodů: Ten první byl po vzhlédnutí obou protivníků jasný, neboť Silnoruký Gary byl nejslavnější pirátský kapitán, který se proslavil především svými způsoby zacházení se zajatci, no a Fredy Čestný zase skvěle ovládal boj se šavlí. Druhý důvod bylo do hlavibijící pomyšlení co udělá Silnoruký Gary jeho snoubence Janě, momentálně se ukrývající v podpalubí. Ptáte se co bylo jeho třetím problémem???? Pátek třináctého!!!!!

      Aby ukázal nově příchozím, kdo je tady zatím pánem, provedl malou symbolickou úklonu a co nejzdvořileji se zeptal. „Kdo z vás by si přál být první gentlemani?“  Oba protivníci vytáhli šavle, ostře se na sebe zadívali.  „Já!“ hrubě zařval na Fredyho. „Tak tohle si budeš muset vybojovat ty tlustý prase!“ a zároveň se na sebe vrhli. A tak získal Viktor trochu času. Mohl udeřit Gariho, nebo mohl propíchnout Fredyho. Ale místo toho se postavil mezi oba soky, napřáhl ruce a ….

       Na nebi svítily hvězdy. Nemohl se zbavit pocitu, že je ještě živ a zdráv. Jana! Vstal… Teda snažil se vstát, jenže si ještě pořád nevšim provazů obepínajících jeho tělo. Jediné co mu ještě zbývalo byla naděje a někde v okolí volně poletující papoušek.


Pinochio
15. 06. 2003
Dát tip
tři loďe ... pátek 13 .... plachetnice .... a situace, která bude ještě dlouho mrzet

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru