Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Trapas/Embarrassing moment

15. 06. 2003
4
0
1014
Autor
Olyfka

Jde po ulici města (v celém vesmíru není větší bída než tady), míjí roboty, roboti narážejí do sebe a nadávají si jako dlaždiči, láska i naděje v jejich srdcích už dávno shnily, je si naprosto jistý, že si ho roboti až moc dobře všímají, protože cítí, že je jiný a že by od něj mohli něco ukrást, a on je otrok své velkorysosti, možná, že je spasitel, kterého může každý následovat - a pokud ho následuješ, staneš se jenom demonstrací jeho božskosti, musíš být blízko něj a olizovat jeho nohy,  když se na něj jenom díváš, umíráš slastí, víš dobře, že nejde dělat nic jiného, on zná odpověď na každou otázku, takže na rohu nějaké té ulice je cukrárna a on vejde dovniř a vidí cukrářku, která je robot na první pohled, ale má hluboké modré oči s jiskřičkami a nahé bílé ruce s jemnými dlouhými prsty, a když vstoupil, tak se ty její ruce snaží zakrýt její oči, tohle gesto ho přivádí na myšlenku, že by možná ještě mohla mít zbytek duše, ale zakáže jí to, jde k ní blíž, "Dobrý den, mohla by jste mi dát ty dva jahodový koláče?", "Samozřejmě, 18,20,-", obejmou se a políbí se, on ale začíná mít vtíravý pocit, že je ta cukrářka lepší než on, tak vezme do ruky nůž špinavý od čokoládový polevy a zabodne ho do jejího srdce.

 

 

He´s walking down the street of the town, where is abject misery all over the fucking universe, passing by robots, the robots hammer into themselves and they swears one´s way though, love and expectation in their lusting hearts had already gone bad, he is certain of they pretty care about him, because they feel that he is different and they could hook something from him, and he is slave of his charity, maybe he is a saviour, which can everybody follows - if you follow him, you can be only a demonstration of his godness, you have to be near him and lick his feet, if you look at him you are dying of pleasure, you know, it is impossible to do something else, he can acknowledge every answer, so in the corner of some street, there is a sweet shop, he goes inside and he sees the saleswoman, she is a robot at the first glance, but she has deep blue eyes with sparklets and  naked white arms with long soft fingers, and when he entered, the arms have been trying to hide the eyes, this gesture gave him some hope that she has, maybe, a rest of soul, but he prohibited this, he comes close to her, „Hello. Could you give me two strawberry cakes?“ „Sure, 5,90,- ´“, they embrace, they kiss, and he starts to have a bumptious feeling that she is better than he, so he takes a knife, which is dirty of chocolate frosting and digs it into her heart.


Smím
27. 11. 2003
Dát tip
asi před rokem jsem napsal to samý jen o zlatnictví, když budeš chtít, ukážu, drsny-*

REDH0T
11. 08. 2003
Dát tip
Dobrý, akorát jsem nepochopil v jakým je to státu, když cena dvou jahodových koláčků je v české verzi 18.20 a v angličtině 5.90. Poměr kursu vychází na 3.08, což je něco mezi bývalou Belgií nebo Francíí a Rakouskem :o)

Olyfka
11. 08. 2003
Dát tip
Zkus trochu zapřemýšlet... :_)

Lennonka
29. 06. 2003
Dát tip
Didn't know you write also in English! Why didn't you ever lend me some of your writings? I'd like to read them but don't wanna seek everything on the spider web, sitar... life is around you and in you - oh, sorry. But anyway, have a happy holiday.

Evička
16. 06. 2003
Dát tip
Pár gramatických chybiček by se našlo, jinak jako blbůstka, fajn!* a ještě k tomu in English!!

Dám TIP, ale lidi PIŠTE ČESKY,ČEŠTINA JE HEZČÍ

Add: Wouldn´t say it happenned exactly that way, indeed that damn sentence /he starts to have a bumptious feeling that she is better than he/ hurts, feel sorry for that ;-( Iĺl tell ya another story, dunno if it´s true, but sure, it happenned once. Jde dolů ulicí města, topícího se ve vlastním osudu, plná života, víry a naděje, ale schovávající se za nejmenšíma kousíčkama spadanejch hvězd na chodníku. Má na sobě jen černou, a obrysy sněhovejch křídel se jí jemně rýsujou přes látku trička. Ve vlasech má černou růži, protože to je ona. Jde a je jako absolutní směs všech slz a bolesti světa s hlubokou a fascinující vůní nečeho tak nekonečnýho jako může bejt jenom naděje. Když jde po ulici chvíli připomíná zatoulaný kotě toužící po pomoci a něze, po druhý jako divoká kočka, krása a touha. A tak se přihlížející lampy pouličního osvětlení skláněj až k zemi k jejím kotníkům. Je jako jediná herečka na obrovskym podiu světa, která všem právě sděluje největší pravdu života a lásky, a sama nezná svůj text. Nezaslouží si srdce žádnýho člověka a žádnej člověk si nezaslouží její srdce. Na konci ulice je květinářství, a na schodech před nim sedí prodavač v bílý zástěře, uprostřed nekonečnýho dne nebo snu. Mezi ukazováčkem a prostředníčkem lehce přidržuje svý zapálený srdce a pomalu ho odklepává na chodník mezi ty kousky spadanejch hvězd. Jak jde dívka kolem, zahlídne dva jí tak známý hroboly na jeho zádech a jeho oči, ač unavený se najednou zalesknou jako dvě zrcadla, kde ona na malou vteřinku zahlédne sama sebe. Pak její pohled padne na krásnou černou orchidej před obchodem, těsně vedle prodavače. Nemůže si pomoct, ale ějaká neznámá touha jí žene k týhle květině tak silně, že jenom to, že nemůže přijít na to, proč tuhle touhu cejtí, jí naplňuje vášní i nenávistí. Čim víc po ní touží, tim víc jí nenávidí, a tak se všechny její emoce začínaj pouštět jejího srdce a utíkat někam do kanálů, obtáčej se kolem lamp, proplétaj se mezi autama a vrhaj malinký odlesky slunečního světla po okolních domech. Podívá se do tmavejch a tajemnejch očí prodavače a už se chce zeptat kolik ta květina stojí, když v tom on řekne: „ Není na prodej.“ Překvapí jí spíš to, že není překvapená, a tak se zeptá? „Proč ne? To jí tady máte jen jako atrapu?“ „Ne tak docela, proč se ptáš, když tu odpověď znáš, tak jako znáš tu květinu?“ odpoví mladík,“ona dává život lidskejm srdcím, a proto je tak jedovatá, že kdokoliv se jí jen dotkne, zemře, copak si nevzpomínáš?“ „Chci tu květinu. Nevím ještě proč a jsem si jistá, že jí nepotřebuju, ale moc ji chci. “ Odpoví dívka a mladík se mírně usměje. „Jsem rád, že ti to konečně došlo.“ Vyhrne si rukáv a uchopí stonek květiny mezi prsty a jemně jí utrhne. Pak políbí její květ a pomalu vsune dívce do vlasů místo černé růže. „Čekal jsem na tebe dlouho.“ Tiše jí pošeptá do ucha a dlouze políbí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru