Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno...

20. 06. 2003
2
0
1666
Autor
Ywette

Vzývávej slunce

s ránem spící a uhoď

tmu po palici


kocourek
21. 08. 2003
Dát tip
Ty by ses určitě trefila!

Ywette
03. 08. 2003
Dát tip
Kocourku ještě teď se chichotám tvému připodobnění... ale když se nad tím zamyslím víc, tak bych palicí nemlátila jen tak do prázdna...

kocourek
19. 07. 2003
Dát tip
Vidím tě, jak ve tmě kolem sebe mlátíš palicí, ale Slunce ne a ne vyjít. Ale mlátíš zvesela, ne ze vzteku. Pak palici odložíš a chvíli vzýváš. A najednou! Je tu Slunce. Svítá v nás. Dobrý čas. Ale palici neodkládat. Přijde další noc. Dobré je to.

Drago
07. 07. 2003
Dát tip
Bordiga - hlavně že se to všecko vysvětlilo :o)
Ywette - zmiňuji se o měsíční haiku soutěži, kterou pořádá Radost. Jestli chceš, koukni se do klubu haiku v nás a kolem nás - tam by měly být starší "kola" této soutěže... :o)

Bordiga
27. 06. 2003
Dát tip
ale jo..myslim, že si už rozumíme :-))) ...předcházelo však přímo roztomilé nedorozumění :-)) (...mimo net mi to pak došlo taky, že tvá nabídka byla směřována zcela někam jinam)

Drago
26. 06. 2003
Dát tip
Bordiga: hlavně že si rozumíme :o) a s tou soutěží - nevadí... teda původně bylo to pod čarou myšlený autorce, ale proč ne... :o) asi jsem to špatně napsal... ale zkoušej haiku, piš a když si budeš myslet že se Ti něco povedlo, neboj se a přihlaš své dílko do soutěže... :o)

Ywette
26. 06. 2003
Dát tip
Milý písmáci, také se trochu vložím do dialogů... no zírám, jak komunikujete. Přikláním se k názoru, že haiku je moderním literárním prostředkem, nejpoužívanější klasickou formou současnosti, hlavně proto, že nový svět má tendenci vše výstižně ukrátit. A do sedmnácti slabik se dá vměstnat hodně! Když zůstane něco zaobaleno, jen to stimuluje fantazii... a když tohle umíte, máte "čtenáře v kapse"! Všem děkuji za ohlasy. Drago o jaké soutěži se zmiňuješ?

Bordiga
24. 06. 2003
Dát tip
Drago: pojal jsem to spíše jako otázku, která zdaleka není zpochybnění toho, nač se ptám, ba právě naopak :-) Narážel jsem přesně na to, co si napsal, že "někdo říká", proto jsem ostatně pokládal onu otázku. A soutěž? To zní velmi zajímavě, ale přiznám se, že v rámco osobní tvorby jsem se haiku zatím dotkl jen velmi letmo.

waldekke
22. 06. 2003
Dát tip
:o) úsměvné. W.

Drago
21. 06. 2003
Dát tip
Bordigo - myslím že jde. někdo sice říká že v jiným jazyku než japonštině nemají smysl (prej je to moc krátký na to, aby to mohlo něco říct...) já mám však opačný názor - jde, a jaký!
a k haiku - je to lehké, úsměvné... nebudeš chtít po prázdninách zkusit štěstí v soutěži? 3/5+T

Bordiga
20. 06. 2003
Dát tip
lze vůbec psát skutečná haiku v jakémkoliv indoevropském jazyce? to však nic nemění na tom, že ywette přesně vystihla vůni mého dnešního brzkého vstávání :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru