Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

02 - 03

30. 06. 2003
10
0
1644

experimentální próza

     Američané a Britové verbují do armády, protože jsou bílí a chtějí jet do Iráku a tam se opalovat a slunit. Ale když tam přijedou, tak na ně někdo z projíždějícího autobusu hodí granát a střelí je do zadku. A pak jedou zase domů a jsou bílí a jedou v černých skřínkách a nic neříkají.

     Nic neříkala ani trojčata, která se nedávno narodila. Jedno dítě bylo normální a brečelo a kopalo nohama. Ale dvě zbylá byla srostlá a nekopala nohama a nebrečela, protože se mezi sebou nemohla domluvit, jestli chtějí kopat nebo plakat.

     A plakalo mnoho odborářů, protože jejich stávka byla slabá a malá a nic se nevyřešilo. A tak se křičelo a máchalo vidlemi a lopatami a trubkami.

      Trubky byly ukradeny z ropovodu v Nigérii a kvůli tomu vše udělalo bum a sto lidí umřelo a nic neřeklo. A nic neřekl ani ten, kdo měl ropovod na starosti, kromě toho, že je to veliká tragédie, a dal se do počítání peněz, které vydělal.

     Peníze počítají i u nás a zjistilo se, že když propustíme šestnáct tisíc lidí, tak si budou moci pohlavárové koupit dvě nová auta. A tak se bude propouštět a plakat a jezdit v nových autech a prodávat kradené trubky dovezené ze zahraničí a koukat na televizi.

     V televizi se volí nový šéf. A už čtyři adepti vypadli a to proto, že neuměli vyplnit dotazníky. Ti zbylí nechali vyplnit dotazníky své sekretářky a pak jim přidali více peněz.

     Více peněz dostanou policisté a soudci a méně lékaři a učitelé. Policisté mohou poslance zatýkat a soudci soudit, a proto dostanou přidáno, aby se nezlobili. Lékaři jsou nepotřební a navíc má každý poslanec svého lékaře za hranicemi. Učitele nikdo nepotřebuje, kromě toho, že vychovávají budoucí soudce a lékaře a politiky a policisty.

     A policisté dostali malé tresty a nikdo neví proč. Vzali Roma do lesa a tam ho kopali a mlátili a šikanovali, a to všechno ze závisti. Rom byl opálený a policisté bílí. Možná až moc bílí. Ale poslat takovéhle, kteří se tolik chtějí opálit, do Iráku místo Američanů a Britů, nikoho nenapadne.      


Drago
12. 10. 2003
Dát tip
*

blbjenka
09. 10. 2003
Dát tip
Velký Jiří se vyjádřil velmi trefně:) Máš zajímavé vidění světa a smysl pro ironii a talent na psaní fejtonů na aktuální témata. Líbí se mi propojení a navázání několika původně nesouvisejících témátek a hlavně jak se na konci dostaneš zase na začátek :) *

Dero
07. 10. 2003
Dát tip
Máš recht, je to děs ... ***

WiruZ
22. 09. 2003
Dát tip
jo je to hodne absurdni (mysli mten svet co si prave popsal ) */*!

Paranoicus
08. 09. 2003
Dát tip
Ježišmarjá ... TO JE ŽRÁDLO!!!

Yossarian
05. 07. 2003
Dát tip
viz přede mnou, tip, oblíbené

houba
30. 06. 2003
Dát tip
dám si tě do oblíbenejch, protože se mi líbí, jak píšeš, pravdivě, takhle spojený to všechno vyznívá ještě víc absurdněji :)) t*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru