Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Středeční glosa, 2. července 2003

01. 07. 2003
0
0
704
Autor
glosator

02. 07. 2003

 

            Všem je nám hrozně moc líto, že odsoudili jistě „nevinného, čestného a neúplatného“ Karla Srbu. Dostal 8 roků natvrdo a po rozsudku se okamžitě odvolal. Kéž by mu napařili dvakrát tolik. Takoví lidé (zvířata) nemají mezi námi co dělat. Je to ostuda. Jenom se modlím, aby odvolací soud nerozhodl z pohledu Srby úspěšněji…

 

            Na obzoru je další z posledních novodobých hitů v naší republice, a to další arbitráž proti České republice. Proč ne, když jsou žalovatelné tak úspěšní a naše republika se není schopná bránit. Jde totiž o firmu Investmart, která se chce soudit o dalších 10 miliard korun u zahraničního soudu. Firma Investmart tady podnikala v bankovním sektoru a stála za krachem Union banky. Jaký jiný důvod žaloby mohla společnost podat než to, že Česká republika neochránila firemní investice u nás. Těch arbitráží už tady bylo nějak moc a už to vypadalo, že je klid a nyní další problém. No jsem zvědavý, jak dlouho to tady v takovém rozsahu bude fungovat. Vypadá to jako velmi lukrativní podnikání. Nechat podvodně a skrytě zkrachovat a pak žalovat stát za neuchráněné investice. Paráda. Jen tak dál.

 

            Vzniká v našem právu nový precedens??? Rod Kinských vysoudil část svého majetku zabaveného na základě tzv. Benešových dekretů o vyvlastnění. A to i přesto, že je jasně vidět, jak na fotografiích jejich předek spolupracuje s SNDAP a Hitlerem. Pan Kinský žádá další majetky jako např. zámek v Chocni atd. Nerozumím tomu, jak mohl být soudem navrácen nějaký kus vyvlastněného majetku, kdy byla prokázána spolupráce s hitlerovskou stranou, na jejímž základě byly těmto lidem jejich majetky po válce zabaveny. Pokud to Kinským vyjde, pak se vsadím o cokoliv, že nás čekají pochopitelně další soudy a arbitráže. Co tady z našeho státu potom zůstane???

 

            Včera se strhla velká bitva v poslanecké sněmovně jak jinak než mezi ODS a ČSSD a kvůli čemu jinému, než kvůli reformě, která náš stát odsuzuje absolutně k šípku…


Pleteš si asi SNDAP se NSDAP

glosator
03. 07. 2003
Dát tip
myslím, že nemáš pravdu...existovaly obě strany ..... jak sndap tak i nsdap....zkus se na to kouknout v encyklopedii

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru