Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sebevražda

03. 07. 2003
3
0
1260
Autor
ILoveYou

Dnes večer přemýšlím, přemýšlím a pořád nad něčím přemýšlím! Do hlavy se mi dostaly myšlenky typu na co je život, proč žít, proč vůbec být! Nemějte mě prosím za blázna, našla jsem spoustu důvodů proč je na světě tak krásně! Spíš jsem přemýšlela nad .....

Jednoho krásného dne přišla kamarádka do třídy celá ubrečená, nechtěla s nikým mluvit, jen brečela a brečela! Když se trochu uklidnila řekla nám co se stalo!

"Zabil se, on se zabil! Jen tak se rozhodl se zabít "

Všechno jsme pochopily až když řekla jeho jméno, v celém městě totiž nebylo nikoho kdo by ho neznal!

Kluk, který byl naprosto v pohodě už prostě nebyl mezi náma!

Na den jeho pohřbu nikdy nezapomenu!

Nikdy v životě jsem neviděla tolik mladých lidí v černém kvádru s květinou a kapesníkem v ruce!

Pořád musím myslet na to PROČ?

CO VEDE ČLOVĚKA ZABÍT SE???

Na co myslí než umře, myslí na své blízké, či snad na to ať už má ode všeho pokoj???

 

I moje nejlepší kamarádka mluvila o tom jak se chce zabít, protože už to nevydrží na tom hnusném světě! Ale když viděla JEHO pohřeb a kolik lidí bylo nešťastných uvědomila si, že to nejde jen tak ode všeho utéct!

Jsem ráda, že už o ničem takovém nemluví, protože ona je jedna z mých nejlepších přátel a já vážně nevím, co bych bez ní dělala!!!

 

Nemělo by se tomu říkat sebevražda, vždyť komu ublíží nejvíc???

NE SOBĚ, ALE OSTATNÍM !!!!!!!!


je to fakt, že se nejvíc asi ublíží těm pozůstalým.. myslim ale, že si člověk nemá právo vzít život. když si sám ,,nevytvořil"..

Milly
22. 10. 2003
Dát tip
Já o sebevraždě jeden čas uvažovala-když mě jako důvod proti napadalo jen, že by z toho bylo pár lidí nešťastnejch a některejm jsem chtěla dokázat, že to nevzdám-a pár lidí mi taky říkalo, že o tom přemýšleli a lidi byl jediný důvod, proč to neudělali. Ale na druhou stranu: ty pozůstalí se s tím většinou nakonec nějak vyrovnají-a zažívají nové radosti...atd.-ale mrtvý-ten už neprožije NIC-takže podle mě je to horší pro něj. A chtít po někom, aby zůstal naživu jen kvůli ostatním, je podle mě dost sobecký-zas každej má právo naložit se svým životem, jak uzná za vhodné. Jinak-je to smutný, když si člověk uvědomí, kolika sebevraždám se dalo zabránit jen "pouhým" rozhovorem, pohlazením...

Spellcaster
19. 10. 2003
Dát tip
I když má člověk pocit, že už to nezvládne, měl by si uvědomit, jak tím ublíží ostatním a zamyslet se, jestli není jiné východisko... Nakonec možná vede nějaká cesta ven a po čase bude rád, že to neudělal.

Fenne
19. 10. 2003
Dát tip
Tak tohle se ti ale taky povedlo a dost. Tip a klub.

ILoveYou
27. 07. 2003
Dát tip
Díky Gabrieli! Smrt a můj pohřeb je téma nad kterým uvažuju přesně jako ty! Díky za tip!ILY

Gabriel
24. 07. 2003
Dát tip
Velmi výstižné :Zázrak¨přírody taky myslím že člověk pláče hlavně nad svým osudem a když si toho nikdo nevšímá možná na sebe upoutá pozornost smrtí. Já třeba jsem zvědavý jestli to uvidím na mým pohřbu.Ajestli tak kdo asi příjde, kdo bude brečet kolik s těch lidí co jsem měl rád si na mě vzpomene. Ale jen pro to bych to neudělal. Dobrý téma ILY dam ti typ myslim že nikomu nezškodí se nad tím zamyslet.

ILoveYou
07. 07. 2003
Dát tip
Je fakt že to k životu patří, ale proč to musí tak bolet? Tak ráda bych mu pomohla, tak ráda bych ho chytla za ruku a držela dokud by si to nerozmyslel, ale už je moc pozdě! Člověk vždycky příjde na všechno příliš pozdě! I.L.Y

V domě zemřelého zástupy a každý pláče nad svým osudem..

ILoveYou
04. 07. 2003
Dát tip
O.k! Já nepřemýšlím nad tím co to je! Ale nad tím co píšu! Ale díky za upozornění:-) I.L.Y

Jarohost
04. 07. 2003
Dát tip
Dost vážné téma...a smutné, ale i to k životu patří. Neví nikdo, co ten človíček prožívá a proč tohle udělá. A neměl asi zrovna nikoho u sebe, kdo by ho podržel. Je mi líto kažkého, protože většinou není v jeho moci, aby to sám zvládl. Pro ostatní je to třeba malicherné...ale on...to prostě nezvládne.

Mathew
03. 07. 2003
Dát tip
pěkný..nechci se tě niajk dotknout, ale jako úvaha mi to nepřipadá..nad čím se zamýšlíš? když si člověk sám odpoví tak neuvažuje..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru