Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 4. července 2003

03. 07. 2003
0
0
727
Autor
glosator

04. 07. 2003

 

            A je to tady. Sotva jsem včera začal mluvit ve své glose o rostoucích platech státních zaměstnanců na postech v policii, vězeňské službě, celníků a hasičů, předpovídal jsem, co se může stát s jinými státními zaměstnanci. A hned den na to se začínají ozývat lékaři kvůli zvýšením platů. Vůbec se jim nedivím a myslím, že by si vyšší platy zasloužili spíš oni než již dříve zmiňovaní policisté atd. Policistům bych přidal tak maximálně procenta, která jsou dlouhodobě smluvena ve smlouvách a spíš lékařům bych přidal tu 1/3 průměrného platu. A co teprve učitelé, kteří vyhrožují, že v září neotevřou školy a bude se stávkovat. Začíná to tady vypadat jako v kocourkově. Všude se škrtá, šetří, ministři dřou krev, aby vyhověli Sobotkovi a on společně s Grossem rozdává miliardy, které si myslím nejsou tou nejvýhodnější investicí v této době. A kdyby někdo chtěl argumentovat, že se zvýšení platů týká až od roku 2005, je nutno dodat, že už teď se s tím musí kalkulovat a za rok a půl, kdy vstoupí novela v platnost zdaleka nebudeme v konjunktuře, ba právě naopak…

 

            Vancouver se stal dalším z pořadatelů zimních olympijských her pro rok 2010. Lobovat za toto město přijel i slavný hokejista Wayne Gretzky, který český národ nemá moc v lásce od roku 1998, kdy zhasla jeho poslední naděje na zisk poslední trofeje, která mu chybí, zlatá medaile z olympiády. Tehdy už dobře věděl, že se mu to už nikdy, jako hráči, nepodaří. Důkazem jeho nelibosti k Čechům je i to, že jako majitel hokejové klubu Phoenix Coyotes nemá v týmu jediného českého hráče. Ale to už je známá věc. Slíbil další zlato z olympiády v Kanadě, no uvidíme, jak to dopadne….


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru