Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Úterní glosa, 8. července 2003

08. 07. 2003
0
0
626
Autor
glosator

08. 07. 2003

 

            Poslední dobou se jenom hemží informace různých negativních opatření nynější vlády v tzv. rádoby „reformě veřejných financí“. Nová informace z „balíčku“ hovoří o tom, že vláda končí s poskytovanými dotacemi na stavební spoření a tyto podpory prudce redukuje na minimální výši, za kterou jsou střadatelé ochotni takhle s penězi nakládat. Ani se nedivím nekvalitní ekonomické práci vlády, ve které mimochodem není ani jeden vystudovaný, erudovaný ekonom, ale místo nich o ekonomické situaci státu rozhodují lidé, kteří svým vzděláním mají opravdu i k ekonomickým směrům daleko. Příklad pana premiéra Špidly je tím jasným důkazem. Je to totiž historik nebo ministr FINANCÍ je právník. To myslím s ekonomií nemá moc společného. Ale bohužel, koho si lidé zvolili, toho taky mají…

 

            Je velmi znepokojivý poslední odhad volebních preferencí, který prudce nahrává Komunistické straně Čech a Moravy. Je dlužno dodat, že největší zásluhu na těchto preferencích má bohužel stávající vláda, která své úkoly evidentně nezvládá a je třeba s ní už konečně zatřást a smést pod stůl. Bývalý premiér Zeman, tak jak jsem pravicový volič, musím říct, že si dokázal udržet ve svém týmu kázeň a jasno a obklopil se vhodnými osobnostmi. Neříkám, že ve všech případech. A co víc…byla s ním aspoň legrace… Vždycky vylezl s jeho oblíbenými, nejapnými bonmoty, které, nutno říct, byly i vtipné. Ne vždy se však hodily…ale to je asi na jinou debatu. Když už jsem u toho, líbil se mi poslední bonmot ze zemanových úst kdy vzkázal, že je nutno Špidlu humánně utratit. Souhlasím.


Bývalý premiér Zeman, tak jak jsem pravicový volič, musím říct, že si dokázal udržet ve svém týmu kázeň a jasno a obklopil se vhodnými osobnostmi. Neříkám, že ve všech případech. Spíše bych formuloval takto : obklopil se pěknou sebrankou. Neříkám že ve všech případech. Ale já nejsem ani pravicový ani levicový volič..

glosator
08. 07. 2003
Dát tip
ale je nutno uznat, že oproti špidlově sebrance byl zemanův tým odbornější...

nu ano, akce olovo byla odborně na výši

glosator
08. 07. 2003
Dát tip
tak bychom se mohli bavit moc hodin, ale jde mi spíš o to, že dnešní vláda je pěkný poděs.....

já ten názor nemám v úmyslu vyvracet, jen myslím, že tým zemanových lidí, mnohé ministry nevyjímaje byla spíše sebranka než cokoliv jiného..dálnice, internet do škol, olovo, štiřín, šlouf , tajné služby atd. a nemyslím že by to byla náhoda.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru