Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Páteční glosa, 18. července 2003

18. 07. 2003
0
0
747
Autor
glosator

18. 07. 2003

 

Velmi mě „nadchly“ slova socialistického předsedy vlády Špidly, když oznámil po setkání s americkým prezidentem Georgem Busem, že prezident USA bude doporučovat americkým firmám spolupráci s českými firmami na podílení se obnovy poválečného Iráku. Takové a podobné optimistické představy jsou pro fungování státu jistě důležité, ale nevím proč, mám takový pocit, že zůstane jen u těch slibů než u činů. Také se mi velmi „líbilo“ ujištění našeho premiéra, že náš stát má výborné zkušenosti se stavbami silnic mj. No, když si tak uvědomím (a teď neříkám, že za to může jen Špidla), jak probíhá už dlouholetá stavba nestavba dálnice na sever moravy D47, pak mě ten přílišný optimismus opouští o to víc. Nevím, kde socialista Špidla bere tu odvahu…

 

Chantal Poullain teče pěkně do bot. Policisté našli v její krvi po rozboru neznámou látku, která je zakázaná. Po autonehodě, kterou svou nepřiměřenou jízdou způsobila a těžce zranila dva lidi, hovořila o tom, že jí selhaly brzdy. Musím uznat, že vcelku pohotová reakce. Dlužno dodat, že vůz jejího typu s brzdami, podle dlouholetého opraváře těchto aut, nemělo nikdy za deset let jejího prodeje problémy. Paní Chantal plánuje žalobu na deník Blesk, že uveřejnil zprávu o tom, že se v blízkosti Chantal objevily drogy. Podle její reakce vysouzené peníze daruje dvěma postiženým cestujícím, které zranila. Otázka ovšem zůstává, zda se Chantal podaří po tomto novém zjištění vůbec nějaké peníze od Blesku získat. Jak bude potom hrdinsky odškodňovat zraněné??? Ze svého??? To asi těžko… K tomu všemu jí hrozí odnětí svobody v délce až pěti let. Myslíte, že by ji zavřeli na tvrdo…???

 

Prezident Klaus by se měl odprostit od výroků, kterými podle nadpisů mnoha článků v novinách nešetří kritickými slovy. Měl by si uvědomit, že zastává především diplomatickou funkci a ne funkci předsedy vlády, která oplývá jinými pravomocemi…


glosator
23. 07. 2003
Dát tip
"Pravidelným návštěvníkem jsem proto, že si vždycky říkám-co to ten člověk zase zplodil." .... a právě proto to píšu, pro ty, kteří si řeknou, co jsem zase zplodil. Jiný důvod opravdu nemám, nic víc z toho fakt nemám.... Jinak dík za odpověď....když tak mi napiš, kdy budeš na nějakém chatu, ať o rom můžem pokecat...

ursi
22. 07. 2003
Dát tip
Ted jsi mě dostal, úplně jsem vyměkla. Nic proti provokaci, ale nechceš pro změnu provokovat něčím jiným než stupiditou? Třeba neotřelými myšlenkami? Jestliže mluvnické nesmysly jsou Tvých textech schválně, kvůli provokaci a s uměleckým záměrem, pak se hluboce omlouvám,. Ale myslím si že se jedná spíš o "kouzlo nechtěného" Pravidelným návštěvníkem jsem proto, že si vždycky říkám-co to ten člověk zase zplodil. Tvá naprosto vyměklá a konsternovaná Ursi.:)))))))))))))))))))))))))))))

glosator
20. 07. 2003
Dát tip
Neboj, budu v tom pokračovat už jenom proto, abych tě provokoval.....svůj účel to jak vidím plní. Jak se tak dívám na historii, jsi vcelku pravidelný návštěvník....zajímalo by mě, proč, když je to tak stupidní....??? Zkus mi na to odpovědět, jestli nevyměkneš!!!!!!!!!!!!!

glosator
19. 07. 2003
Dát tip
m11...nejdříve jsem chtěl nějak reagovat, ale neudělám to.....

glosator
19. 07. 2003
Dát tip
ursi...a právě proto není ta čeština krásná??? dané věty jsi určitě v celku pochopila....(a pokud ne, tak se k tomu nepřiznávej---raději) :-)

ursi
19. 07. 2003
Dát tip
Glosu si představuji jako souhrn vtipných a originálních postřehů psaných neotřelým jazykem. Tvvoje "úvahy " jsou maximálně souhrnem neoriginálních hospodských keců po třetím pivě, navíc prošpikovaných stylistickými a gramatickými nesmysly, které můžou o kráse češtiny svědčit maximálně jako odstrašující příklad. V souhrnu-Davide, jsi vůl. Ale vzhledem k Tvému mládí není možná vše ztraceno. Chtělo by to možná víc přemýšlet, a ne plácnout na papír všechno co zaslechneš ve frontě na brambory nebo přečteš v Blesku.

m11
18. 07. 2003
Dát tip
nevím, kde bereš tu odvahu nazývat Špidlu socialistou...

ursi
18. 07. 2003
Dát tip
Vůz jejího typu nemělo nikdy problémy-další ptákovina.

ursi
18. 07. 2003
Dát tip
"spolupráce na podílení se obnovy" to by snad chtělo tlumočníka´do češtiny.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru