Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zmatek

30. 07. 2003
2
0
527
Autor
TheThing

Smrt je kokotina, už to pochopte a začněte si všímat života.

Zmatek (chaos)

 

            Zmatek … Jsou lidé, kteří mají v hlavě zmatek, nekonečný zmatek … bez hranic a bez pravidel. Snaží se ho zbavit, ale sami to nezvládnu. Věci, lidé, život, smrt, kdo ví, kde to všechno končí. Jejich pocity jsou jako melodie hrající v mnoha rytmech a ve všech najednou. Kdyby chtěli namalovat slunce, nebylo by žluté … mělo by tisíc barev. Jejich pocity se mísí jako listí ve větru. Obrovská vichřice projíždí jejich tělem, když se pomalu dostává až do mozku. Je to jako virus. Otravuje jejich mysl, otravuje jejich život. Nevědí, kdy to všechno začalo, nevědí, kdy to skončí. Chodí kolem sebe po ulici a myslí si, že jsou jediní. Jediní co něco cítí, jediní co mají city a bojí se je dát najevo … společnost by je pak zavrhla. A tak to také je … začnou si klást otázky – nejdřív sobě a pak lidem ve svém okolí. Lidé se bojí lidí, kteří říkají nahlas věci, které by oni sami nikdy neřekli.

            Jak se má člověk chovat, když má v hlavě zmatek? Jak by měl? Existuje nějaká pomoc? Má se snad člověk vysvobodit sám? Říká se, že smrt je vysvobození … nevěřím tomu. Jediné vysvobození je život. Zmatek je duševní smrt a smrtí se člověk od smrti nevysvobodí. Život … jenom život.


Mair
30. 07. 2003
Dát tip
..hm... *

Maksudov
30. 07. 2003
Dát tip
A když máš v hlavě vše srovnáno, vše podle pravidel, vše bez ničeho, nic beze všeho. To není smrt? Zmatek je zrození. Jakmile vše urovnáš, tak umíráš. Ne? Možná až příliš mnoho otázek ... a málo odpovědí.

Yossarian
30. 07. 2003
Dát tip
nějak mi to nedochází

Dash_707
30. 07. 2003
Dát tip
:)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru