Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Primeros a bajonet

04. 08. 2003
3
0
1349

Mám takový nápad na komickou operetu pro Karlínské divadlo, tak mne zajímá, co vy na to.

Jmenovalo by se to PRIMEROS A BAJONET a bylo by to taková hříčka o tom, že kondom ve skutečnosti nevynalezl dr. John Condom, ale nějaký líný voják, kterému se nechtělo pořád mýt bajonet od krve, když ho vždycky vytahoval zaprasený z těl nepřátel.

Samozřejmě by v tom byla i láska, úklady, kriminální zápletka (dr. Condom krade kondom).

Co myslíte? Šli byste na to do divadla?


Kostka
21. 02. 2004
Dát tip
Tohle mě opravdu rozesmááálo! Velkej Tip!

Kačírek
23. 11. 2003
Dát tip
Tak na takovou blbost bych fakt nešla :o). Nepřijde ti trochu egocentrický umístit do místa pro oblíbené autory svojí fotku?

Proč TIP ŤOP???

Je asi moc zajímavé, získat Lva za: "Óóóóóóóóó, výsosti, óóóóóchochochóó, ............ Výsosti, o, o, óóó., ......výsosti... výsosti?... Výsosti. O." To pak člověka napadá třeba opereta "Láďart, lví srdce" Chodilo by se pár hodin po jevišti v kostýmech Knížecích sluhů a řvalo by se "Urvat lvíčka, či neurvat lvíčka, toť otázka, zdali je protekční prcina prostornější...." Lásky by v tom moc nebylo, ale kriminální prvky ano. (Třeba: žán krade žánovi sošku, průhlednou, tvarem připomínající lva.. nebo jiné velké zvíře...) A lidem by se nedávali ani kondomy ani masky, lidem by se rovnou platilo za to, aby na to vůbec přišli (já osobně, bych si to rád poslechl. A co vy, pane Kníže.... totiž, výsosti, óó!) Nemusela by to být ani opereta, což rovnou nový směr, třeba "Flusareta" nebo "Hnusohra pochybného divadla"

A víte, co? dávám tip, s velkým "O"

Tak scénář,ne?

když napíšeš víc, tak určitě si to přečtu

Týýý jo to je DOBREJ NÁPAD, Stando. Opera "E 55". Všichni si budou myslet, že je to o šlapkách. Přijdou, vyfasujou gumový návleky na dršťky a celou dobu představení jim budou pouštěný výfukový plyny, kvílení brzd, klaksony... kurva, to je GENIÁLNÍ!!!

Wopi, s kámošem jsme ondynoj chtěli napsat rockovou operu "Výňatek z přepravního řádu MHD", byly tam opravdu dobrý kousky... že bych ten nápad oprášila? Udělal bys music? :o)))

Wopi
06. 08. 2003
Dát tip
s potěšením :)

Pišta Hufnágl: Kdyby byl z téže pryže jako třeba pneumatiky u automobilu, proč ne? Ladislav Županič: Nešla bych na to, nemám vůbec ráda divadla a Karlínský zvlášť... asi to bude tím, že nemám vůbec ráda operety. Když si představím Jardu Štercla, jak poskakuje po jevišti v mysliveckej kamizole a zpívá nějakej lidově - lascívní popěvek, tak se mi dělá až mdlo...

Nostradamus
05. 08. 2003
Dát tip
Mám strach, že bych po takovém humění huž z Karlínského divadla po svých neodešel :-)

Nostradamus
05. 08. 2003
Dát tip
Myslíš pražské taxáře či podvodní dráhu? Děkujeme, my chudí venkované raději povlečeme hnáty :-)) I když ... kdyby se humělci složili (nemyslím v šatně) ...

fungus2
05. 08. 2003
Dát tip
Celkem si dokáži představit třeba napsanou předlohu. Asi by to zavánělo absurdností, ale pokud by se to tzv. vyvážilo, nemuselo by to dopadnout špatně. Rozhodně je to originální nápad a případné převedení do operetní podoby je rovněž zajímavým nápadem. Osobně si to lépe dokáži představit, jako divadelní hru, ale to je jen věc názoru.

Wopi
05. 08. 2003
Dát tip
já bych radši operu než operetu - už dlouho nikdo nenapsal POŘÁDNĚ UJETOU OPERU

ofčátko
05. 08. 2003
Dát tip
Wopi, jak myšíš, do toho!:o)))))))))

Wopi
05. 08. 2003
Dát tip
tak někdo libreto sem!

Mathew
04. 08. 2003
Dát tip
já bych na to šel určitě :)

kolego, já mám radši klasické kusy, tyto experimenty jsou jen pro mladé nevybouřené performery, i když, kdybych viděl celý scénář, možná bych tak neváhal...

Mathew
04. 08. 2003
Dát tip
pochopitelně - neplatil bych za to ani náhodou :)

Upřímně řečeno, nedovedu si představit ten kondom, který měl vydržet náraz bajonetu na nepřítelův pupek......

1917
04. 08. 2003
Dát tip
NE

Wopi
04. 08. 2003
Dát tip
záleželo by dost na tom, kdo by to napsal... kdybych to byl třeba já, tak bych na to šel i víckrát

Kvakín
04. 08. 2003
Dát tip
Já momentálně pracuji na hře Vydra a hydra. Představuji si, že p.Vydra by hrál hydru, Vydrýsek vydru, já Šmidru a Kermit Kvakína. Šli byste na to? Uvedli by to v Karlíně?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru