Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tma

12. 08. 2003
5
0
1369
Autor
Marwin

Měli jste někdy pocit, že potřebujete vyřvat city, a přesto vyřknout je nahlas by byl hřích?

 

   Tma v pokoji, jen světlo vycházející z obrazovky. Ten bílý obdélník světla obsahující celý svět. Celý, celičký svět, vzdálený asi tolik jak prst vznášející se nad tlačítkem klávesnice. A přesto je tu dálka. Vzdálenost. To podivné slovo v tuto chvíli tak paradoxně nesmyslné. První zvuky od dopadu prstů na klávesnici jak bomby pohlcené tichým šuměním větráků. Ruka se rozpíná a stahuje, vlní a přebíhá jak drobní pavouci, utíkající ze světla. Zanechává za sebou podivnou stopu znaků na monitoru. Kliknutí myši, ostrý zvuk a přece uklidňující. Intervaly se zkracují, vzniká tichá hudba úderů až pak… Chyba… To vytržení kontextu, přerušení řetězce, něco co již začínalo být příjemné, chybějící zvuk v prázdnotě. Ťuk, ťuk, ťuk. Chyba je opravena. Zdálo by se, že řetězec se může rozběhnout nanovo, ale.. byla tu chyba. Čistá stránka dokumentu, smazané nesmyslné písmo či linka se špatnou délkou přetrvává v paměti. A vrývá pochyby. Otázky. Skutečně? Opravdu? Vážně? Na závěr otázka bortící cokoliv, ničící vše… Proč?

   Sluchátko v ruce vydává dlouhé tóny, oznamující svůj studený, mrtvý a přesto život. Prsty jsou bílé. Jak podivně je barví světlo když jsou… Proč? Proč jsou zaťaté? Povolení sevření, pocit tepla rozlévá se spolu s proudící krví. Píííííp, pííííp, připomíná se sluchátko. Vytočení čísla, zazvonění, hlas. Její hlas. A slova váznou v krku, tolik toho říci, ale je ticho. Po několika slovech jenž dávno ztratily své kouzlo, vzpomínky na noci uplynulé v objetí, popřání dobré noci.. Rána jenž měla být zacelena se otevírá s každým dalším tónem utnutého hovoru. Tupý zvuk položeného sluchátka. Aby rána nerostla. Verbální komunikace nikdy nebyla dokonalá. Z úst vychází dlouhý sten upřímnosti pocitů, ten prvotní sten kterým vykřičet chce se všechna bolest, všechno zmatení, všechny chvíle radosti i zoufalství, nerozhodnosti i silných gest, všeho jenž nelze vyjádřit, popsat, zachytit. Zvuk nabývá na intenzitě. Jediný způsob jak ze sebe dostat co nejupřímněji všechny pocity, všechnu lásku…
Kalunka
28. 01. 2004
Dát tip
Ty jo.... promin, ale ted ti na to asi nic nenapisu...docela me to dostalo... ale tip si rozhodne zaslouzis! drz se.

tele
31. 10. 2003
Dát tip
človíčku človíčku...:)

Marwin
05. 10. 2003
Dát tip
Na radu měním kategorii, otevírám prostor pro diskuzi, a tak uvidíme co z toho vznikne...

Marwin
05. 10. 2003
Dát tip
Na radu měním kategorii, otevírám prostor pro diskuzi, a tak uvidíme co z toho vznikne...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru