Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Město je jako rakovina

12. 08. 2003
7
0
1490
Autor
Indošek

Město je jako rakovina
zvolna mě ubývá víc a Víc
Fialová mlhovina
fialových svic

Už zamkli vchody domů
srdcí a popelnic

Město je jako rakovina
dlažebních kostek
perlivého vína
a vší té rakoviny ze které mám vztek

Slečna v županu
chystá se zaujmout stanovisko
k ožehavému problému
kývne že Ano
a myslí tím Ano
protože Ne by odkývala naprosto jinak

Za dalším oknem Baletka
napodobuje labuť
a neví že
Město je jako rakovina
Nikdo ji na tuto skutečnost neupozornil

V posledním okně je tma

blondýna
15. 08. 2003
Dát tip
*

Vio
15. 08. 2003
Dát tip
Drfaust měl pravdu... rakovina je synonymem zhoubného bujení a bujení je přírůstek. Možná by bylo lepší zvolit jinou nemoc. Líbí se mi jen 3. sloka, je dobrá, ale na celou báseň málo.

Drago
13. 08. 2003
Dát tip
hm... 4/5+T

drfaust
12. 08. 2003
Dát tip
1. chápu, co chceš říct, ale rakovina to má jinak z rakoviny neubývá naopak přývá nechtěný novotvar Samozřejmě máš licenci... ale i ta má hranice. Mohl by jsi to myslet záměrně do protikladu, ale nepříjde mi.. 2. té rakoviny je tam nějak moc. Podle mě, aby si zachovala svou působyvost, chce to být s ní opatrnější. Ona se jinak dostaví inflace rakoviny, což se podle mne stalo. 3. Například poslední loka s baletkou... příjde mi o ničem. To vše je jen můj názor.

drfaust
12. 08. 2003
Dát tip
sakra... a já tu öpět dělám chyby.. má zbrklost

Indošek
12. 08. 2003
Dát tip
ad 1) umírání je o ubývání, i rakovina je o ubývání - toho funkčního a věř mi, já už ji několikrát viděl ad 2) možná máš pravdu ad 3) kdybys viděl její bezstarostnost v protějším okně, tak bys to tam taky musel otisknout, navíc v posledním okně byla už ta porakovinová tma, co bylo pro ten kontrast důležité Každopádně děkuju, že jsem Ti stál za to, abys nad tím přemýšlel a těším se na další diskuzi

drfaust
12. 08. 2003
Dát tip
Jojo. 1. a 2. jsou jasné. S tou 3. když si to představím takto... je to lepší. Já věřím, že jsi ji viděl.... bohužel i já ...vidím ji právě teď Můžeš se podívat do mých dvou textů, ve kterých je: Není čeho se bát a Vyměřeno břitvami

Krel
12. 08. 2003
Dát tip
mno..ten konec se mi líbí...celkově zajímavé...

Delphy
12. 08. 2003
Dát tip
pod mnohé se mohu podepsat, mnohé mě zasahuje na citlivých místech duše, to znamená, že mě Tvá báseň oslovila a já to vyjádřím takto a pak ještě TIPem :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru