Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

poslední otevřený dopis Lyrykovi

29. 08. 2003
3
0
2019
Autor
PLEVEL

29.08.2003 Lyryk PLEVEL: mrazí mne, že tě znám osobně a ta druhá osoba v tobě mi nic takového nikdy neřekla..

Mě mrazí zjištění, že cokoliv zde provedu a jakkoliv se sem naloguji, budeš to zrovna ty, kdo mě bude kontrolovat. Do poslední chvíle jsem věřil, že se písmáka jen tak lehce nezmocníš, věřil jsem, že pokud najdu na nic.cz , jako plátce domény Oldu, budu moct spát v klidu a shlížet na ty vaše půtky z hora a s nadhledem, neboť se mi vážně zdály jako veselé malichernosti. Olda byl mou pojistkou před tvou rozpínavostí, před tvou neovladatelnou a chorobnou touhou zachvátit písmáka. Pro jsem pod pláštíkem a v přestrojení PLEVELA , kterého jsi přivedl na svět ty, ty jsi jej zrodil svou arogancí, proto jsem ti vysílal v puzzlích tvých vlastních slov signály, že jsi se asi zbláznil, nebo jsi již bláznem byl a já jsem tě daleko daleko podcenil.

 

Dnes již není o čem diskutovat. Paradoxně tě i dokáži pochopit. Jsi majitelem serveru a je tvým plným právem s ním zacházet tak, jak uznáš za vhodné. Klidně jej můžeš vypnout, můžeš jej smazat, můžeš mazat nicky, můžeš jej prodat  Je mi líto, že to ostatní nedokázali pochopit a snaží se tě neustále atakovat, neboť je to z jedné stany únavné až vyčerpávající a z druhé strany směšné.

Ty jsi tu King, ty jsi tu Bůh a ty vládneš. Já to zcela respektuji a proto mi nezbývá, než se tu chovat jako návštěvník dodržující všechna pravidla provozu. Ovšem dojdu-li názoru, že mě někde šacují, šmírují a pozorují, již nikdy takový tobogán nenavštívím.

Ty  Kingu vezdejší, ty Bože písmáský, jsi zřejmě natolik posedlý nikdy nenaplnitelnou touhou vládout, že nikdy neovládneš syndromy  regulovčíka, který neustále bude vztyčovat prst a varovat okolí,..."pozooooor, tady to řídím já! A teď se jede tímto směrem, kdo se splete, jede z kola ven!"

 

Věř že i mě mrazí v zádech, že k tomu došlo. Nikdy totiž nemělo dojít k prodeji písmáka takovému psychopatickému totalitáři, jako jsi ty.

 

S pokorou návštěvníka PLEVEL

 

S textem  vyjadřují jednomyslný souhlas Zazoo, Jet, Crosseyed_Fred, Bestyják a Doggy_bag.


REDH0T
02. 09. 2003
Dát tip
Koniááááááááš vtrhl na net. Vivat. Koupím Solo Lipník a vše to tu zapálím... Dejte mi chvíli

Paranoicus
02. 09. 2003
Dát tip
Šminka: Volení zástupci spravují naši zemi také ke všeobecné spokojenosti?

Šminka
02. 09. 2003
Dát tip
Paranoicus: Jen občas...ale diktatura mi přijde ještě horší...:-(

vyhodmeho z kola ven.....

Paranoicus
01. 09. 2003
Dát tip
Když budou mazat příspěvky administrátoři namísto majitele, změní se snad něco? Sancta simplicitas ...

Šminka
01. 09. 2003
Dát tip
pokud budou admini vybráni dle důvěry a důvěryhodnosti z pohle du lidu obecného, tak by snad mohlo, ne? A pokud by byla možnost neobjektivního admina /opět z pohledu lidu obecného/ vyměnit hlasováním, neviděla bych v tom problém. Nepředpokládáme-li tedy, ža většina zde přítomných jsou paka, kterým jde jen o možnost ventilovat své zvrhlé pudy...;-)

Wopi
01. 09. 2003
Dát tip
No, podle posledního příspěvky Lyryka to stejně vypadá, že ani takové řešení není schůdné ("kdo mi zaručí, aby...").

Indošek
01. 09. 2003
Dát tip
Záleží na tom, co smazal...

BorisCvek
31. 08. 2003
Dát tip
Krel: proč se mazat? Přece: dělat humbuk, DOKUD nebudou splněny požadavky!! Znáš ten vtip o bláznech, co na útěku z blázince měli přeskočit 100 zdí a když přeskočili 99, vrátili se zpátky, že prý to už nemá cenu?

Krel
31. 08. 2003
Dát tip
Boris: jo něco na tom je:-)

Indošek
31. 08. 2003
Dát tip
Dokáže mi někdo vysvětlit, co se vlastně děje?

gd
31. 08. 2003
Dát tip
lyryk koupil písmáka a začal mazat nicky, které podle jeho názoru překračovaly pravidla chování na serveru. nastalo velké pozdvižení, jehož výsledkem je dohoda o přeformulování pravidel a přenesení odpovědnosti za písmáka z lyryka na nezávislé a neutrální adminy.

BorisCvek
30. 08. 2003
Dát tip
Sir Karl Raimund Popper: Jakmile se začneme spoléhat na svůj rozum a užívat svých kritických schopností, jakmile pocítíme volání osobní zodpovědnosti a s ním i odpovědnosti za pomoc pokroku poznání, nemůžeme se vrátit do stavu podřízenosti kmenovému kouzlu. Pro toho, kdo okusil ze stromu poznání, je ráj (BC: „kmenový ráj“) ztracen. Čím více se snažíme vrátit do hrdinského věku kmenového systému, s tím větší jistotou dospějeme k inkvizici, tajné policii a romantizovanému gangsterství. Začneme-li potlačovat rozum a pravdu, nutně skončíme u nejbrutálnějšího a nejnásilnějšího potlačování všeho lidského. Neexistuje návrat k harmonickému stavu přírody. Jestliže se vrátíme, musíme se vrátit až na začátek – musíme se vrátit ke zvířatům. Tomuto problému musíme čelit zpříma, i když to pro nás může být těžké. Jestliže budeme snít o návratu do dětství, jestliže podlehneme pokušení spoléhat se na druhé a být tak šťastni, jestliže couvneme před úkolem nést svůj kříž, kříž lidskosti, rozumu a odpovědnosti, jestliže ztratíme odvahu a vyhneme se námaze, měli bychom hledat posilu v plném porozumění prosté volbě, před níž stojíme. Můžeme se vrátit ke zvířatům. Jestliže však chceme zůstat lidmi, pak máme pouze jednu cestu, cestu do otevřené společnosti. Musíme jít dál do neznáma, nejistoty a nebezpečí, a s veškerým svým rozumem usilovat jak o bezpečí, tak o svobodu.

Krel
30. 08. 2003
Dát tip
standa: tak by to mělo být...admini budou mazat příspěvky nikdo jiný...a taky to půjde adminům na triko..

standa
30. 08. 2003
Dát tip
Krel, když to dopadne takhle, jak říkáš, tak celej ten humbuk k něčemu byl...

Krel
30. 08. 2003
Dát tip
standa: tak se snažme ať to takhle dopadne...

g_morr
29. 08. 2003
Dát tip
"Ty jsi tu King, ty jsi tu Bůh a ty vládneš. Já to zcela respektuji a proto mi nezbývá, než se tu chovat jako návštěvník dodržující všechna pravidla provozu." Ok, ale ta pravidla jsou dost vágní, bych řek. A navíc netuším, jak je "smazaní" porušili. A porušili je jedním dílem? Bylo opravdu třeba mazat jim celé nicky? Nikdy jsem si nevšiml, že by byli nějak společensky nebezpeční :))))) Lyrdo, bojím se, že potenciálně by klub remixérů a prznitelů mohl porušovat autorský zákon, jestli se rozhodneš ho mazat, dej mi prosím vědět trochu dopředu, rád bych si to sichroval...

g_morr
29. 08. 2003
Dát tip
A taková svoboděnka se mi tu zdála být ...

Krel
29. 08. 2003
Dát tip
PROSÍM... Je a vždy bude o čem diskutovat. Lyryk ať majitel serveru nás jako uživatele potřebuje, když už kvůli ničemu jinému tak aby chránil svou investici. Nepoznal jsem člověka a Lyryk jím také jistě nebude, který by koupil věc proto, aby ji mohl hodit z okna. Zítra zde bude vyvěšeno stanovisko všech správců a pokud bude souhlasné (v což doufám) jako to co Lyryk napsal jako své osobní začne se jednat o administrátorech, lidech kteří by převzali to co tady do této doby dělali správci. Bude se také jednat o nových pravidlech, za která ponesou odpovědnost právě administrátoři a ti budou zvoleni Vámi všemi. Takže abych se dostal k věci a jádru pudlíka. Myslím, že te´d nemá cenu znovu a znovu činit osobní útoky z jedné či druhé strany, rozhodně to neprospěje věci a hlavně písmáku!!

Humble_
29. 08. 2003
Dát tip
g_morr: Já jsem přes prázdniny nepublikoval jediné dílo, ale prý se důvod dozvím v pondělí, tak mi nezbývá než trpělivost :o)

Wopi
29. 08. 2003
Dát tip
Prosím, je rozumné vytahovat nové a nové osobní výpady? Je rozumné vytahovat nové a nové události? Nebylo by lepší hledat cesty z krize ven?

Krel
29. 08. 2003
Dát tip
Wopi: příště budeme prosit spolu:-) synchronizovaně..

Wopi
29. 08. 2003
Dát tip
Fajn :)) Taky jsem si toho teď všiml :)

možná bych se přidal... ač mi je to tu už pomalu všechno k smíchu...tak v duši pláču...i když to co tu bylo před několika roky tu stejně nebude...

darcy: právě že nic...všechno bylo v pohodě...bylo tu míň lidí, všechno dělal Olda atd... (ne že bych Lyrykovi něco vyčítal)...

standa
29. 08. 2003
Dát tip
Já doufám, že Lyryk pochopil, že smazat několik lidí najednou je malér. Horší by však bylo, kdyby smazal jen jednoho. A pak mlčel. Tím, že šoupal s událostmi do ostatního si zavařil ještě víc. Naštval podle něho 25% písmáků. Teď je hitemdne být bezkonfliktní a dohodnout se s ním za každou cenu. Za sebe, mrzelo by mě kdyby písmák nějak šel do kopru, ale mrzelo by mě taky, kdyby někdy někdo zas něco, někoho smazal. Dával bych si na tyhle věci mnohem většího majzla naž doposud. Ten hon na "jiné" fakt neměl obdoby. Kdyby něco takového udělal v malém a potichu, prošlo by mu to. Možná se to naučí a smázne po několika dnech, týdnech jednoho člověka. Nějaký ten důvod se vždy najde. Z toho mám strach. Jestli tedy nějakou dohodu s Lyrykem, tak jedině s tím, že jako Správce nebude mít co mluvit do jakéhokoliv mazání čehokoliv.

standa
29. 08. 2003
Dát tip
avízo Viovi, Mirosláwkovi, Sonatině a Lyrykovi, bylo by moc hezké, kdyby se vyjádřili, jestli tedy mají chuť se současným stavem něco dělat. Nejen alibisticky říct, že se nic nestalo, že je vše v poho... že se všecko uklidní a jdeme dál.

standa
29. 08. 2003
Dát tip
nezaškodí i sem prsknout něco o cenzuře: Cenzura

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru