Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zápisky z paříže VII

12. 09. 2003
3
0
2734
Autor
halivera

12. září 2003

   7h30min
   mobil spustil alarm na chlup stejně jako benedikt jekot, že nebude vstávat. škola volá, vojta volá, jde se na snídani. rozespale si něco v hrnku zalévám mlékem a je mi celkem jedno, zda je to čaj nebo vločky.
   školička s vojtím je legrační, i když poněkud rozespalá. do rozvrhu jsem na pátek určila tělocvik. začínáme s  válením  sudů. ale ne tak ledajakých! jako nejvhodnější místo jsme pro ně vybrali obrovskou postel, kterou máme zaparkovanou ve své učební místnosti. také tu máme jeden pracovní stolek - vojtovu super nastavitelnou lavici a pojízdný stolek s compem. a nesmím opomenout vestavěnou skříň. sem zavíráme všechny učební materiály a pomůcky, když už se vojta nechce učit. skládanky se zvířátkama tam chodí spát, abychom na ně příští den mohli zaťukat a zase s nima pracovat. vojtí je pokaždé překvapen, že tam na něj čekají. tenhle pokoj má několik tváří. ode dneška bude poprvé využit jako pokoj pro hosty. přijela k nám na návštěvu bára. bude tu 14 dní, než jí začne první semestr na žurnalistice.
   po svačince jsme si s vojtím vyrazili na procházku do "jardin du luxembourg". nejoblíbenější atrakce, koníci v "manége" pauzírovali, a tak jsme šli fandit na tenis. tam jsem se báječně pobavila. trenér-frája, který většinou drezíruje na kurtech děti, se předváděl.  měl ale tu smůlu, že jeho protihráčka byla velmi, velmi dobrá. jako sběrač míčků byl však výtečný.
   ani dnes jsme nevynechali petánque. jeden ze staříků nás přišel dokonce pozdravit, ptal se jak se máme, odkud pocházíme, kolik je vojtovi let a jestli jsme v paříži na prázdninách. dodal mi pocit blaženosti. tahle témata mi jdou skvěle. o poznání lépe než když jsem dopoledne vysvětlovala instalatérovi, který přišel pro vojtu montovat speciální záchod, že si nejsem jistá, jestli se kulatý nástavec hodí na čtvercovou záchodovou mísu. mísa má nápis "compact luxe" a musí být zapojený v zásuvce. francouzi mají totiž úzké trubky, a tak je součástí drtič. ovšem jen na to, co z vás vypadne. toaletní papír se tam házet nesmí.
   tak si tu sedím,  popíjím 9% pivo a přemýšlím co s volným víkendem.
   ding, dong


JiKo
02. 09. 2004
Dát tip
:-) pro dnes končím ... s¨nad to není pochlebování, když povím, že se to čte ladně, sem tam slova co řvou, jak nerudná důchodkyně z okna na ulici, ale jinka fajn styl. Sice je to "jen" kapitánův denník, ale krásným jazykem (a teď nemyslím češtinu jako jazyk) vedený. Konec chvály abys nezpychla:)

JiKo
02. 09. 2004
Dát tip
Ještě sem se vrátil asi po 10 minutách, všechna zrnka písku v hodinách se dosypala a já přišel na to proč to čtu, tedy napíšu jen za B/ proč to čtu.... když kloužu po řádcích hledám vlastní vzpomínky, ty tvé pmáhají udržovat ty mé. Hledám v tom obrazy které se zaryly do paměti mě,,, a nevěřila bys, vybavují se byť píšeš vlastně o něčem jiném co jsem nezažil ale tak nějak to má podobného ducha...asi jako každý francouzský zahradník je geometrem....

Seregil
02. 07. 2004
Dát tip
fýborný... to je život... chjo... a já se do ciziny nedostanu a nedostanu.... ;-/

LaMouette
14. 09. 2003
Dát tip
aliiii.. teda wobje aliii.. hihihii s emusim culit mots:-)))*

alina
13. 09. 2003
Dát tip
kulatý nástavec na čtvercovou záchodovou mísu :oD)))))))........ ..... "drtič na to co z vás vypadne"..... no, teď mě tak napadá .....sakra..... hmmm ......já vím, že to bude asi poměrně nevhodná otázka......... ;))) ..... ale ....co, sakra, pak dělaj s tím použitým papírem??? ;))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru