Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Středeční glosa, 17. září 2003

17. 09. 2003
0
0
646
Autor
glosator

17. 09. 2003

 

            Jsem opravdu překvapen názorem mnoha lidí, kteří říkají, že by se měli zakázat určitá plemena psů, především teda těch bojových, když za většinu chyb, které se stávají, že pes zaútočí na člověka, může člověk a jeho výchova. Četl jsem článek v Mladé frontě Dnes, kde Viliam Buchert píše: „Zakažte některé lidi, ne psy“. Velmi se mi to líbilo…myslím, že to dál nepotřebuje komentář. Už ten název je dost vypovídající.

            Je pravdou, že to není určitě ve 100 % případů, ale hlavním strůjcem problémů se psy je opravdu člověk. V mnoha nešťastných případech, které se staly v minulosti, nefigurovalo psů zařazujících se do tzv. „bojových plemen“, ale byli to především Němečtí Ovčáci, či jiné plemena. Poslední případ, který se stal na Kovanicku ve středních čechách, zaútočil kříženec Dobrmana a Labradorského Retrívra. Tito psi nespadají pod bojové plemena. Takže tento problém zřejmě nevyřeší jen zákaz „bojových plemen“.

            Souhlasím s odsouzením člověka na 8,5 roku do vězení za to, že poštval psa, který pak zaútočil na člověka. Právě tito lidé jsou strůjci veškerých problémů, kterými se zabývá celá společnost.

 

            Vláda nechává několik článků reformy otevřených, aby měla nějaký prostor pro jednání s odborovým svazem. Ti nejsou spokojeni s návrhem nemocenské a započítáváním průměru pro výpočet důchodu i během školní docházky. Prý je v těchto otázkách možná debata. Ale do toho se včera vložil předseda KDU-ČSL ješitný Svoboda, který řekl, že další změnu reformy musí schválit celá koalice. Je jasné, že US-DEU a KDU-ČSL už nechtějí nic měnit, protože další změny, které vyžadují odbory jsou hodně namířeny doleva.

 

            Stále není jasné, jaký postoj zaujímají poslanci ČSSD. Na jednání o reformě se všichni shodli, že ji podpoří, až na dva poslance, kteří se zdrželi hlasování. Později vyšlo najevo, že se jednání účastnilo „jen“ 39 poslanců z celkových 69, které ČSSD v poslanecké sněmovně má. No, hezké číslo. Už se moc těším na hlasování a projednávání „reformy veřejných financí“ a taky na hlasování o důvěře vládě. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru