Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reparat? Ne!

22. 09. 2003
1
0
1001
Autor
LizDC

Toto dilo jsem napsala, kdyz mi hrozil reparat. Bylo to pro me hrozne nove, nezname a ja to nezvladala... Nakonec vse dopadlo dobre a ja jsem nejstastnejsi clovicek na stredni odborne skole..

 

Nový začátek

 

Černý tunel. Tma. Zima. Krajem se ozývají jen brzdy vlaku, jediné světlo jde právě od tohoto dopravního prostředku.

Začíná nová den, čas plný naděje a přání... Kapky deště padají lidem do cesty, černé mraky znepříjemňují ráno, i přesto občas zaslechneme zpěv ptactva.

Třicet silně šokovaných lidí sedí v lavicích, třicet tváří ubírá svůj pohled na osobu stojící u tabule. Když tato osoba domluví, tak se třídou otřásá silný šepot. Někdo pláče, někdo bere vinu na sebe a litují toho, že nedokázali pomoci. Nebyla možnost, nebyl čas...

Ona? Právě ona? Jedna z vážně silných osobností? Možná i jedna z nejsilnějších osobností z této třídy? Nikdy by to neudělala! Nikdy se stalo faktem! Bolest srdce vystřeluje do celého těla, otřásá to všemi ve třídě, ať v minulosti cítili cokoliv, ať obdivovali či pomlouvali. Byl to pro ní nový problém, maturita daleko, opravky v dohlednu, její cesta skončila zde.

Myslíte, že jí v hlavě leželo, že nemá budoucnost? Je možná ztráta budoucnosti kvůli jednomu nepovedenému předmětu a několika hloupým problémům?

Její sebevražda se stává minulostí, ale stále o tom víme, stále ten čin leží ve vzduchu a co přináší? Poučení snad? Nikoli! Moc si toho neodneseme, máme jen ten žal z konce cesty jedné části nás. Konec cesty.

Jaké by bylo krásné se sejít po padesáti letech a říct, jsme to my. Škola nás trápila, ale zvládli jsme to, vše zvládneme... VŠE ZVLÁDNEME!

 



geper
24. 10. 2003
Dát tip
Myslím si že zde nejde o horší či lepší věci které rozhodně na světě jsou. Zde jde asi především o to, že jeden z celku v sobě nezvládl asi něco subjektivně hrozného, co může být pro druhého jen pouhou lapálii, ale jde ještě víc o to, že ten celek si toho jednoho nevšiml...jeho stavu že se nachází v koutě, že je bezradný, že se mu pomalu a jistě hroutí svět a sám se propadá do černého nic...jak to, že si toho nikdo nevšiml?! Při tom stačilo možná tak málo, aby se mohl také zůčastnit prvního strazu celé třídy!

Dero
05. 10. 2003
Dát tip
To je zajímavé ... co na to říct ... tolikrát omílané téma podáno poměrně novou, živelnou formou ... je to rozhodně zajímavé, a má to atmosféru. Pokud bych něco vytknul, tak rozhodně ta velká písmena, to není takový problém během pár sekund opravit. Jinak se mi dílko poměrně líbilo a s potěšením Ti dám svůj první tip zde na Písmákovi.

Kastel
24. 09. 2003
Dát tip
Jé, já ho dělal a dneska beru 2x tolik co spolužáci jedničkáři - to je holt život :o) T

LizDC
23. 09. 2003
Dát tip
Jasne jsou horsi veci, ale tenkrat to bylo pro me nejvetsim zlem, mela jsem problemy v rodine, ale vse jsem poslala na druhou kolej.

LizDC
23. 09. 2003
Dát tip
Vis, cely ten mesic pred klasifikaci byl trapny, v tu dobu mi prisel trapny cely zivot... Neber to tak vazne, byla to jen povidka, deje se to, sebevrazdy kvuli skole jsou tak aktualni jako kvuli cemukoliv jinemu - prijde mi...

LizDC
23. 09. 2003
Dát tip
I tobe musim dat za pravdu...

LizDC
23. 09. 2003
Dát tip
Jinak co se tyce velkych pismen, nebylo moc casu a tiskla jsem si to takhle, tak jsem to nechala byt....

Plopez
22. 09. 2003
Dát tip
stačil mi prolog, jinak na světě jsou horší věci než škola

No, hmmm, jeden hnedka neví....

FLO
22. 09. 2003
Dát tip
Je to divný. Škola fakt není to největší zlo, sebevraždit se kvůli škole je trapas. Nevím, proč je to napsaný tak velkýma písmenama, nejsem prvňák. A ten výkřik na konci, no nevím...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru