Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Před šestou ráno

23. 09. 2003
8
0
931
Autor
smutnění

Minule to byla indispozice, dnes to tedy bude víc kloněno do kladnější pozice, i když mírně v moll - pozor, neplést s na mol! :c)

Vrkání holoubků pod střechou radnice se tlumeně zaplétalo do vzdáleného zvonění z věží. Nad Týnem se slévala tmavá a světlá oblaka modře nadechnuté před svítáním. Pouliční osvětlení už nevyzařovalo své fotonky, takže svítání mělo dost času přimhouřenýma očima zkonstatovat, že přetékající koše s odpadky si v noci asi užily své – tuhle modřina od pouličního flákače, tamhle zas popálenina 1. stupně od bezmyšlenkovitého Típala Típaloviče Típalovina.

Koňský odér se vznášel v přízemí nad dlažebními kostkami a šouravě se plížil směrem k nakašírovanému papírovému domečku, kde se opřel do vetchých, ačkoli barevně velmi vyvedených veřejí a zarmouceně zakroutil hlavou… že já vždycky na všechno skočím, zase žádná pohovka, ba ani židle, no jo, napodobenina není originál, tak sbohem chaloupko… a vyčichl do vyšších sfér.

Barokní kašny, kovové mříže, keramické kočky, obrázky čnějící z vitrín malých galerií cestou ze starého na Karlovo náměstí. Z lehounka a pomalu začíná každodenní shon. Mám štěstí, že jsem naskočila do tramvaje dřív, než mě podmetla paní s šátkem a zástěrou, i tak se může začínat ráno oceněním maličkosti, trivialitky, malým pozitivním úsměvem do nového dne… :c)


Nicollette
07. 11. 2004
Dát tip
vypravěčko *

Poetík
09. 10. 2003
Dát tip
Zato mě jsi rozhodně nezklamala...je to krásné! Takovoudlenc scenérii jsem viděl už toikrát...a vždycky se nemůžu vynadívat. Dokonce i teď. Je nádherné, dívat se Tvýma očima...Tvým srdcem... Kabátek padne jako ulitý....kdybys jen věděla...Děkuju Ti, "švadlenko" ušvadlená.... Pá.

Bafomette
02. 10. 2003
Dát tip
ggg oo ddd***

smutnění
29. 09. 2003
Dát tip
ano, modř byla nadechnutá před svítáním, jak jinak? To je mi líto, že jsem ti nevystavila něco, co je přímo jako kabátek pro Tvé natěšení - a Ty ještě nevíš, že těšit se - se nevyplácí?... Já mám přívlastky moc ráda, asi proto, že bez nich je všechno moc jednoduché... *c*

katugiro
28. 09. 2003
Dát tip
mně se líbila indispozice mnohem víc, tady je přepřívlastkováno a nic z toho... a to jsem se tolik těšil... :) a oblaka nadechnutá prosím, děkuji :) nebo je nadechnutá ta modř? hm, hm...

*

Šminka
23. 09. 2003
Dát tip
Mňo...já tohle asi na vlastní voka neuvidim, páč před šestou ráno dlím v hlubokym bezvědomí...a i kdyby mě vzbudili a vyhnali, nevidim neslyšim:-( Takže díky za to, že jsi mě tam takhle krásně přeneslo:-) *

Rowenna
23. 09. 2003
Dát tip
********

3/5+T :)

ShArKeY
23. 09. 2003
Dát tip
Takhle jsem nepsal ani ve třinácti... omyl tak naivně snad nikdy

clovrdik
23. 09. 2003
Dát tip
:-)

KayTee
23. 09. 2003
Dát tip
:c)

debyl
23. 09. 2003
Dát tip
ShArKeY závidí:o)) | típjaxviňa

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru