Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Středeční glosa, 24. září 2003

24. 09. 2003
0
0
937
Autor
glosator

24. 09. 2003

 

Všechno má souvislost se vším, a tak by si měl dávat pozor na to, co říká, i politik na komunální úrovni, jelikož nikdy neví, jak se dostane k poslaneckému mandátu na úkor někoho jiného, který se neočekávaně vzdá svého mandátu. Mluvím o novém poslanci za stranu US-DEU Tomáši Vrbkovi, který prohlašoval během června tohoto roku, že je velmi proti účasti US-DEU v nynější vládě. A co se stalo hned po chvíli, kdy zjistil, že se stane poslancem a svou vizi by mohl zrealizovat na sto procent ve skutečnosti a dokázat tak, že myslel vážně to, co říkal na úkor svých kolegů v této vládě??? Otočil svůj politický názor o 180 stupňů se slovy, že v této situaci není jiné východisko, než reformu veřejných financí a návrh státního rozpočtu na rok 2004 podpořit. Jedno východisko v situaci pana novopečeného poslance bych viděl: Aby nenastoupil do sněmovny a své místo ponechal jiným, možná netajtrlíkujícím kandidátům na křeslo v PSP ČR čekajících v pořadníku jako náhradníci.

 

Důchodci dostanou vládou přidáno pár korun do kapsy, ale celkově těchto 144 korun pro každého bude dohromady zhruba 4, 6 mld. korun. Fond dopravy dostane dotací o 2 mld. korun méně než loni. Je dost pravděpodobné, že by většina důchodců obětovala těch směšných 144 Kč na úkor svých dětí a vnoučat, kteří by tak mohli po dnešních katastrofálně vypadajících cestách po opravách z těchto mld. korun jezdit bezpečněji. Byla by to daleko lepší investice, než přidat důchodcům tyto směšné peníze. Nehledě na psychologický fakt, který hovoří o tom, že se důchody ani přes tento nárůst nezlepší a počátkem příštího roku zůstane jejich reálná hodnota nižší, něž kolem roku 1989…

 

Socialistickému poslanci Hojdarovi vyhrožuje anonym, který ho varuje před tím, aby si uvědomil, z jaké strany pochází a že by mohl mít velké problémy, pokud by nezvedl ruku pro návrh státního rozpočtu a reformu veřejných financí. Podle jeho slov je tímto dopisem velmi znepokojen už i proto, že koresponduje s některými výroky poslanců vládní koalice. Jak je vidět, politika je velký bordel, ale to všichni dobře víme. Vyhrožovat poslanci kvůli jeho vlastnímu názoru je hnusné.  


glosator
25. 09. 2003
Dát tip
HLAVNĚ PRO URSI !!!!! KDYŽ MLUVÍM O ROZPOČTU NA ROK 2004, MÁM TÍM NA MYSLI ROČNÍ ROZPOČET. TNZ. ŽE VÝDAJE NA ZVÝŠENÍ DŮCHODŮ VE VÝŠI 4,6 MLD. KORUN SE MYSLÍ NA JEDEN ROK, NE NA MĚSÍC....ursi, na to, že jsi mým pravidelným kritikem, jsi mě docela překvapila!!!! Příště své kritiky trošku logičtěji posuzuj, než je pošleš do éteru...!!!!

ursi
25. 09. 2003
Dát tip
Hlavně ty bys měl přesněji formulovat své bláboly. Z Tvého díla žádný časový úsek nevyplývá.Taky nemám pocit že by ses nějak zvlášť zamýšlel než něco vypustíš.V Tvvých formulacích je spousta logických a mluvnických nesmyslů, což je u mladého žurnalisty nebo za co se to považuješ, dost značný handicap. A dej si radši tu studenou sprchu, nebo tě trefí šlak a svět přijde o tak skvělé a čtené postřehy.Tvoji početní a nadšení čtenáři si budou muset zoufat, že nejsou v obraze, když jim tu politickou situaci nemá kdo objasnit.

Yossarian
25. 09. 2003
Dát tip
to poorboy- můj nick = když se jdeš podívat do chlívka ještě neznamená že musíš bejt prase souhlasím s tím, že to Hojdar nedělá kvůli hrdinství, ale poněvádž se chce zviditelnit utopie to neni, nemuseli by mít 200 názorů, když by se snížil jejich počet dejme tomu na sto :)

poorboy
24. 09. 2003
Dát tip
Glosator - máš v tom krásně jasno, nechceš vstoupit do politiky?

glosator
24. 09. 2003
Dát tip
přemýšlím o tom, ale pak by se vlastně zase objevil někdo stejný jako já a to by se mi asi nelíbilo :-)))

ursi
24. 09. 2003
Dát tip
Nechej se polejt studenou vodou a třít froté ručníkem. Kolik si myslíš, že máme důchodců, když 144 Kč pro každého vyjde na 4 milliardy? Běž glosovat do Číny, tam ti to možná vyjde.

ShArKeY
24. 09. 2003
Dát tip
Národ stárne a těch důchodců je zbytečně mnoho. Většina z nich se nemůže ani pořádně hýbat a jenom žerou, serou a čumí. Až budu v důchodu já, nechám se odprásknout - jako slepý vlčák, který už dosloužil. Každý by měl vědět sám nejlépe kdy je čas odejít. A neobtěžovat tento národ nějakým vysáváním peněz.

Yossarian
24. 09. 2003
Dát tip
1) se menuje Vrbík 2) většina důchodců by se těch 144 Kč nevzdala kvůli mladým, to opravdu ne 3)víc peněz na vysoké školy 4)podle zpráv Vrbík není doposud seznámen s programem své strany, a tak se během hlasování několikrát ptal svých stranických kolegů, jakže to má vlastně v tu či onu chvíli hlasovat 5) viz4- toto není demokracie, ale stranokracie, poslanci by měli vždy hlasovat podle sebe a nikoliv podle strany ve které jsou, každý takový jako Hojdar je pro mě Bůh 6) kéž by těch Bohů bylo v PSP ČR plno

poorboy
24. 09. 2003
Dát tip
glosator - no, ubezpečuju tě, že tvůj přístup má pro politiku pouze dvě využitelné vlastnosti - pocit děda vševěda, který může po klauzemanovsku kecat úplně do všeho; a drzé čelo. Bohužel, dneska to ani víc nechce - myslím, že svozilovská mafie tě ráda uvidí mezi sebou. Ursi - souhlasím. Yossarian - ad) 4,5,6 -ono to zní krásně, až na to, že takový postup je utopický. Nedovedu si představit, jak by se schvalovaly zákony, pokud by platilo 200 poslanců = 200 názorů. A nefunguje to nikde. Mimochodem ta stranokracie - v politologii je termín partitokracie (původně vyhrazen pro Itálii) - a ta se více nebo méně vyskytuje všude. A Hojdarův postup by mi byl sympatický, kdyby nebylo jasné, že to nemyslí vážně a co tím sleduje :(( (ale s tím tvým nickem bych čekal trošku střízlivější postoj:)))

ursi
24. 09. 2003
Dát tip
tak ještě jednou: podle glosátorových geniálních výpočtů máme u nás 4o milionů důchodců-tak mi to aspoň vychází. To je na tak malý národ docela síla hahahaha anebo je glosátor pako-to je ta lepší varianta.

poorboy
24. 09. 2003
Dát tip
Ursi - lepší varianta to není, i glosator bude jednou důchodce. Ale taky to je špatný výpočet. Těch 144 se myslí měsíčně...

Paranoicus
24. 09. 2003
Dát tip
Sakra ... Paranoicus si snad taky založí nějaký ten blog. Proč většina českých bloggerů musí tak strašně nekriticky obdivovat zrovna toho magora Friedmana?

poorboy
24. 09. 2003
Dát tip
Paranoicus - protože ti ostatní se pouštějí do marné snahy jim toho magora Friedmana "vytlouct" z hlavy - a nemají čas na vlastní blogy...:))

Paranoicus
24. 09. 2003
Dát tip
Do fronty na pracáku s nima ... s padesátkou na krku, minimálně!

poorboy
24. 09. 2003
Dát tip
Para - to oni ne, oni by začali "podnikat"...

Paranoicus
24. 09. 2003
Dát tip
Tak to bude zajímavý, až bez prostředků, bez rodičů, co by jim platili nájem a jídlo, zato s rodinou na krku, rozjedou pořádnej byznys. Půlprocentní úspěšnost, nebo ještě vyšší ...?

poorboy
24. 09. 2003
Dát tip
Hm, já ovšem neznám žádného stoupence Friedmana a podobných ultralibertariánů; který by byl bez prostředků, bez podpory rodičů a s rodinou na krku....

Paranoicus
24. 09. 2003
Dát tip
... anžto takoví časem začnou většinou podporovat ráznější "řešení" svých nezaviněných problémů. I to už tu mnohokrát bylo.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru