Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

On snad snědl houbičky

23. 09. 2003
0
0
864
Autor
Gael

 Můj přítel si myslí, že pořádat grilparty každý týden je snobské. Já si myslím, že pokud žijete v zemi, kde léto trvá jen pár týdnů, musíte ke grilování využít každou příhodnou chvíli. Pro grilování masa jsem vybrala čtvrtek a začala obvolávat hosty. Všechny své kamarádky jsem pozvala i s partnerem. Ve čtvrtek ráno mi můj přítel zavolal, že nemůže přijít. Od tohoto okamžiku se party začala řídit heslem : „Vše co se pokazit může, se pokazí!“ Rozvařila jsem brambory na salát, většina mužů zrušila svou účast, zlověstně  se zatáhlo a začalo strašně pršet. Zdálo se, že se z grilovací party stane dámská jízda v obýváku. Naštěstí se počasí umoudřilo a umoudřili se i dva muži, kteří dorazili se svými drahými polovičkami. Pánům jsem neustále nabízela jídlo a pití, aby si nevšimli převažujícího ženského elementu. Maskování přestalo účinkovat v okamžiku, kdy jeden z párů odešel. Vše bylo odhaleno. Zbylý muž se rozhlédl a zjistil, že musí svým testosteronem čelit pěti ženám. Z jeho výrazu jsem četla, že mu to vůbec není proti mysli. Z výrazu tváře jeho přítelkyně jsem četla, že ona tuhle party za povedenou nepovažuje. Začala jsem servírovat meloun s vodkou, abych trochu rozptýlila napjatou atmosféru. Tedy, napjatou  mezi námi děvčaty. Muž, nyní již s velkým „m“, byl ve svém živlu. Posilnil se vodkou a hledal svou první oběť. Jeho přítelkyně se také posilnila a řekla, že odchází spát. Na svého přítele upínala dlouhý významný pohled, ale on ho svýma vodkou zalitýma očima nezaregistroval. Zrovna totiž vysvětloval mojí blonďaté a prsaté kamarádce kolik lysohlávek nutno sníst, aby účinek byl dostatečný. Odchodu svojí přítelkyně si ani nevšiml. Namísto toho si začal všímat mě. Tu ručka na koleni, tu na rameni a jeho rty nebezpečně blízko mého ucha. Cítila jsem se trapně a snažila se jeho dotěrnost pacifikovat. Nakonec jsem navrhla, aby šel spát, protože jeho přítelkyně už na něho čeká. Netvářil se sice moc nadšeně, ale byl už natolik opilý, že se celkem snadno nechal odvést do postele. Tam si ho do péče přebrala jeho přítelkyně. Oddechla jsem si, že večer neskončil skandálem. Radovala jsem se předčasně, ráno jsem byla nucena vyslechnout si následující : „ Nevim, co jsi s nim udělala, ale ten magor do mě celou noc hustil, jak si úžasná a furt se mě ptal, jak by tě nejlíp ulovil. Prej by tě nalákal na čokoládu a když jsem mu řekla, že čokoládu nejíš, tak vymyslel chipsy. Z těch by udělal cestičku, ty bys po ní šla a na konci by na tebe spadla klec. O by vlezl za tebou do klece a … prej mu jde jenom o sex. No nezabila bys ho?“ Jen jsem rozpačitě pokrčila rameny. Nutno dodat, že s kamarádkou se vídám stále, ale ona s přítelem už ne. Nakonec přece jenom na chipsy někoho ulovil. Pořádat grilparty každý týden nemusí být nutně  snobské, ale rozhodně je to riskantní.
Zbyhoň
08. 07. 2004
Dát tip
I vy zrůdy, takhle na chudáka muže! :-) Dyk to by nabudilo hormony i v Konfuciovi! A v takové společnosti se tak bude chovat tak šestadevadesát ze sta chlapů :-) Včetně mě…

Docela dobré. Občas se ti opakuje slovo, také by nebylo špatné doopravit několik chybek. Každopádně to rozhodně není fejeton.

Yossarian
24. 09. 2003
Dát tip
hlubší kritika, jó? tak to přeřaď do kategorie povídky nebo miniatury nebo ostatní a nebo rovnou reportáž, ale néé do fejetonu jinak celkem dobrý (a co máš tedy ráda když ne čokoládu)

Plopez
24. 09. 2003
Dát tip
Dobrý. Fakt dobrý. Udržet pozornost teda umíš!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru