Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pondělní glosa, 29. září 2003

28. 09. 2003
0
0
574
Autor
glosator

29. 09. 2003

Díval jsem se asi hodinu na přímý přenos ze zasedání poslanecké sněmovny, ve které probíhala rozprava před hlasováním o vyslovení nedůvěry Špidlově vládě.
Takový ohňostroj demagogie, polopravd, samochvály a dalších podivuhodných řečnických obratů jsem opravdu už tak dlouho neslyšel a chvíli jsem měl nutkání vybrat si ty největší perličky a okomentovat je. Pak jsem si ovšem řekl, že přece jen čas běží a na světě je mnoho mnohem příjemnějších činností, i šel jsem se jim věnovat. Navíc s vědomím, že tento ohňostroj jistě pranic neovlivnil názor jediného poslance a s vysokou pravděpodobností ani jediného občana, který má zachovaných alespoň pár šedých buněk mozkových.
Ale sebeukájení poslanců na druhé straně rozhodně předčí svojí panoptikálností televizní pořad TELE - TELE a mohl by tedy být vysílán pravidelně pod názvem Voli volům.

 

Miloš Zeman opět ořekvapil: ve svém projevu na Žofínském foru tento člověk, který by klidně byl předsedou třebas ODS, kdyby mu Klaus uvolnil místo, a se stejnou vehemencí by spílal levici za "spálenou zemi", a který se stal předsedou ČSSD jen proto, že získal tento post bylo nepoměrně jednodušší, tak tento člověk kritizuje Špidlovu pseudoreformu zleva! Pokud by se ovšem všichni občané chovali jako on, tedy živili se nevymáchanou hubou a léta a léta žili z veřejných prostředků, pročež by před šedesátkou odešli do důchodu, na spálenou zemi bychom tu moc dlouho čekat nemuseli.
Takže žádný "návrat růžového pantera", jak se vyjádřil, ale odskok "starého vola", který už není schopen odstrašovat špatnými příklady, a tak uděluje "dobré rady".

           

            To, co si dovolují poslanci je opravdu vrchol všeho. Poslanec ODS Kott, který se během jednání sněmovny opil a nezúčastnil se hlasování o reformě veřejných finanncí by měl ne odejít, ale vypadnout dveřmi ze sněmovny tak rychle, že se před ním nestihnou ani otevřít. Poslanec, který chodí do práce opilý, nemá v parlamentu co dělat!!! Měl by se stydět. Kdyby obyčejný zaměstnanec jakéhokoliv podniku přišel do práce opilý, vyrazili by ho okamžitě a ne tak, jak je to ve sněmovně, že s tím musí ten poslanec souhlasit. Bohužel s tím nikdo nic neudělá, pokud on sám s tím nebude souhlasit. ODS ho vyzvala k tomu, aby se vzdal mandátu, jinak ho prý vyloučí ze svého poslaneckého klubu…správný postup…naprosto schvaluji!!!

 

           Hromadí se tady k mému velkému překvapení docela dost kritik v porovnání s dřívějšími glosami. Vyhovím požadkům některých z vás a zítra o sobě napíšu něco bližšího...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru