Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Námkus a Truddét

07. 10. 2003
1
0
1158

Stará krátká řecká hra. Poděkování :Francescovi Treddloi za pomoc, Kryštofovi za podporu a Janu Kollerovi za to ,že je dobrý fotbalista.

Kdysi dávno asi tak v roce 442 př. n. l. žil byl jeden Athénan. A ten bydlel v Athénáh v domě u Akropolis Jmenoval jse Námkus a byl kuchařem v domě nejvyššího úředníka Periklése. O Námkusových kvalitách vědělo celé město. Měl však taky nepřítele kuchaře-Truddéta. Tu jednou však nastal den ,kdy měl být Námkus jmenován vrchním kuchařem. Pilo se celý den. Najednou přinesl Truddét Námkusovi láhev vína. Námkus ožralý to víno celé vypil."Sem nějak,škyt,unavený" stačil říct Námkus ,když padnul k zemi.

Námkus se probudil až druhý den ráno. V tu chvíli se rozlétly dveře a vstoupil Truddét."Á,kdopak se nám to probudil?"řekl škodolibě."Kde jsem!!!"řval Námkus."Vidíš sám"řek Truddét a bouchnul dveřmi. Námkus byl ve stodole daleko od Athén. S vypětím sil rozbil dveře a viděl Truddéta odjíždět. Naskočil na jeho vůz a odjel do Athén. Když přijely šel Námkus do hostince. Doslechl se tam ,že Truddét namluvil Periklésovi ,že utekl s jeho penězi z města. Námkuse to tak naštvalo ,že šel do Truddétova domu a Truddéta zabil. Když se o tom Periklés dozvěděl zabil Námkuse. A tak se oba kuchaři znovu sešli.

 

Konec zvonec


Poetist
23. 10. 2003
Dát tip
Hi hi, to jde. Ale jednoznačně nejlepší je prolog, poprvé v životě za něj dám Tip. Dino je Dino.

Dero
07. 10. 2003
Dát tip
Honza Koller mě dostal ... :))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru