Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

04 - 03

10. 10. 2003
8
0
1505

experimentální próza

     Začalo to focením na pláži a skále. Skončilo to ve smokingu a kravatě. Svaly zůstaly pořád pevné a díky nim zastrašil ostatní kandidáty. A teď se jim směje z guvernérského postu a nechává se opečovávat sekretářkami. Akorát jim nerozumí, protože dívky nemluví německy.

     Německy však nemluví ani policisté, kteří se zmohli na rozsáhlou dopravní akci. A tak zastavují jen Fiaty a staré Škodovky. A Ferrari a BMW sviští dál dvousetkilometrovou rychlostí po dálnici a řídí je zazobané děti.

     Děti vůbec dělají neplechu. Nechtějí se rodit. A tak prý vymíráme. A poslanci apelují: „Množte se!“ A mně to tak trochu připomíná jednu dobu, kdy visel nad katedrou Husák a nosil jsem červené trenky a citoval Wolkera.

     Wolkera jistě neznal podnikatel, který se vracel autem z diskotéky a zabil tři policisty. A přijeli noví policisté a zjistili, že je opilý. A tak ho pochválili a nechali mu řidičák, protože je v zákoně díra jako kráva.

     I krávu by položilo množství alkoholu, které vypil v pracovní době jeden z poslanců. A tak byl odvolán a nejlevnější bufet v republice se zavřel. A proto poslanci uvažují o stávce. „Když NÁM seberete to jediné, co NÁM ještě zbývalo, musíme se nějak bránit,“ řekl jeden z nich. Nejsme to ale MY, obyčejní lidé, pořádné svině...?


Zbyhoň
15. 07. 2004
Dát tip
Jistě, nepříliš originální, ale docela příjemné čtivo. Podle té prodlevy už se k tomuhle stylu asi nechceš vracet, ale být Tebou, určitě bych si z něj něco ponechal. Líbí se mi to suché a břitké glosování, v každém z těch „několika dní historie“ se najde několik výborných glos. Za všechny dohromady dávám tip.

Dobroš.

Tenhle text je směcisí aktuálna a fikce. Je pravda, že si beru inspiraci z novin apd., ale poté to okořeňuji svou fantazií. Chápu ale, že to na někoho může působit poněkud z jiného úhlu. Díky za poznámku.

Jokaste
12. 10. 2003
Dát tip
Všímáš si skvěle! Tip :)

Drago
12. 10. 2003
Dát tip
super!

alim
11. 10. 2003
Dát tip
jo jo..presne tak....je to:-**

Yossarian
11. 10. 2003
Dát tip
naprosto výbornej fejeton tip jak hrom

Dero
10. 10. 2003
Dát tip
Jj, v duchu Tvých předchozích ... ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru