Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dokážeme milovat??

16. 10. 2003
10
0
1768
Autor
LastHope

"Lásku musíme nejdřív nalézt  v sobě , abychom ji mohli hledat i v druhých"

 

 

                                                                                                           .........já........


Otter
13. 03. 2004
Dát tip
Je to tak....

Žíně
30. 10. 2003
Dát tip
Průser_pračen: Avízo jsem posílal pouze Lihomerce, Sandře a Tries, kterým byla má zpráva určena. Takže viz. WiruZ. Jinak zdravím a přeji ti více pohody.

Žíně, mám od tebe avizko z 26. 10. 21.16. Ale je to fuk, nasraný jsem byl všera. Nocí jsem se prosral k ránu a teď už není z čeho brát... Budliky.

Děkuju přátelům (Žíně, WiruZ), kteří mi posílají avíza k věci, která už mne dále nezajímá. Pokud mi nechcete napříště sdělit nic víc, než podobné plkáníčko, jaké tu předvádíte, prosím rozmyslete si to a nedělejte to. Dík p_m

Lihomerka
29. 10. 2003
Dát tip
urcite takovi jsou, jen ja je zatim moc casto nepotkavam...:o]

WiruZ
29. 10. 2003
Dát tip
pruser_mracen: by ses neposral:)

Zdravím nejen Autora. Jak shledávám, převážná většina citátů-takzvaných reflexí pojednává o životě a lásce. Nevím, co k tomu říci, každý máme svá kréda. Toto se mi zdá blízké více lidem. I když, pokoušíme se říci totéž, není toho tolik, kolik se zdá. Jen formu a styl má většina z nás odlišnou, pak to vypadá tak, jak to na písmákovi vypadá. lukáš

WiruZ
28. 10. 2003
Dát tip
...zas na jednu stranu vim! ze existujou lide co sebe maji radi jen velmi, velmi malo a dokazou lasku k ostatnim rozdavat na tuny.....

Andulka
27. 10. 2003
Dát tip
Zine...dava? :-)...ja si myslim, ze nejdrive musime nalezt lasku k sobe, pak ji mame v sobe...a pak ji mame plnou naruc pro ostatni...:-)

Sandra
27. 10. 2003
Dát tip
Jistě, jenže když najdeš lásku v sobě, dokážeš milovat sebe a i ty ostatní, tak jak to říká Andulka

Ikru
27. 10. 2003
Dát tip
Andulka: myslím, že lásku už v sobě máme, jen ji musíme objevit, a až ji objevíme tak teprve jsme ji schopni pořádně rozdávat...

Lihomerka
27. 10. 2003
Dát tip
ale to jsem si pochopitelne vsimla... jen jsem se snazila, ostatne jako nekolik ostatnich najit dalsi moznosti tech radek.... jsem sice blondyna, ale ne natvrdla... :o]

Žíně
27. 10. 2003
Dát tip
Andulka: :-)))) Hele já se tak moc miluju, že jsem děsně sebestřednej a sobeckej a nejradši bych byl, aby mé jedinečnosti všichni sloužili a já je mohl ponižovat.:-))) Musim se ale asi milovat ještě víc, protože zatím žádnou plnou náruč lásky pro ostatní nemám. Ale až najdu jednou lásku v sobě, to si možná pak oddychnu. A moje okolí se mnou.:-)) Až to bude, tak se ozvu.:-)) Andulko, jasně, myslím si, že chápu, cos chtěla říct. Člověk, kterej nemá lásku ANI k sobě, tak jí nemůže mít ani k jinejm. To je pravda. Ale většina lidí ji k sobě má a přesto mnoho z nich nemá ani potřebu jí hledat u druhých, natož jim jí dávat. Tou jízlivostí na začátku jsem to chtěl názorně ukázat, nevím, zda se povedlo. Takže podstata a východisko není v tom, hledat lásku k sobě, ale v sobě.

StvN
26. 10. 2003
Dát tip
Tak napůl.

Žíně
26. 10. 2003
Dát tip
Tries, Lihomerka, Sandra: Špatně čtete. V citátu neni, že musím nalézt lásku K sobě, ale V sobě. To pak dává úplně jinej smysl.

studanka
25. 10. 2003
Dát tip
velká pravda....

Seregil
25. 10. 2003
Dát tip
Na tom je hodně....

LastHope
23. 10. 2003
Dát tip
uznavam,omyl oprava......

C_ensinka
21. 10. 2003
Dát tip
Pěkný, ale trošku...trošku hodně mi to připomíná citát od mýho oblíbence La Rochefoucaulda: Kdo nenajde klid v sobě, zbytečně ho hledá jinde...i dost podobných citátů o sebedůvěře Ale to je jen můj názor

Beketamon: Ok, pak by o sobě neměl mluvit jako o ženě. Jednoho to mate.

LastHope
21. 10. 2003
Dát tip
Abych to osvětlil:".......abychom ji mohlY.........",Podle pravidel českého pravopisu:Láska-ženský rod,když je u přísudku podmět žen.rodu píše se Y(Viď průser_mračen :-))

Jinak: pokud je minulé (l-ové) příčestí slovesa zakončeno na -Y, signalizuje to podmět v množném čísle a ženském rodě. v tomto "citátu" tedy: ... abychom ji [my-ženY] mohlY hledat... Láska (v druhé větě souvětí zastoupena zájmenem ona (resp. ji)) je 1. v jednotném čísle (a 4. pádu) 2. předmětem, takže s tvarem přísudku má prd společný... Čistě hypoteticky: aby láska byla v druhé větě podmětem musel-I bychom (my–všichn-I: a v tomhle je prý (pah!) čeština sexistická) ji pokroutit takhle: "Lásku musíme nejdřív nalézt v sobě, aby nás mohla hledat i v druhých." A to – jak jistě uznáte – je ještě větší píčovina než výrok původní.

Tries: a pročpa já jsem sexistem? LastHope prostě obratným lingvistickým tahem vyřadil(a) muže z pole platnosti svého "citátu"... tak proč já bych měl být sexist?

Beketamon
20. 10. 2003
Dát tip
průser_mračen:seš divnej..LastHope je on...jinak si myslim že ten citát je opravdu pravdivý.....asi něco jako když nechápu sama sebe, nemůžu čekat že mě pochopí někdo jiný.....

Duhovka
18. 10. 2003
Dát tip
Neco na tom je... Mas pravdu.

Ikru
17. 10. 2003
Dát tip
Naprostá pravda...nejdřív musíme poznat sami sebe, abychom mohli posuzovat ostatní...

Pro muže překlad: Když se ti nepostaví (lásku musíme hledat v sobě), nemá cenu dumat nad tím, jestli ti dá (hledat lásku v druhých). Ale citáty o kakání mívají většinou vyšší výpovědní hodnotu. "Citáty" o lásce většinou vypovídají jen o kakání.

Schwalbe
16. 10. 2003
Dát tip
Je to tak. Jenže většinou od lásky něco očekáváme, místo abychom sami chtěli něco nabídnout.

Adam_G
16. 10. 2003
Dát tip
LastHope Krásný citát. Souhlasím s Tebou. Myslím, že budeme-li hledat lásku v sobě, ušetříme si spoustu omylů a chyb.

Tries
16. 10. 2003
Dát tip
LastHope: citát je úžastný. krásny a je celkom pravdivý- inými slovami: "každý vzťah, ktorý máme k niekomu inému, sa odráža na vzťahu, ktorý máme k sebe" alebo " ak nemôžeme ľúbiť sami seba, ťažko môžeme očakávať, že budeme ľúbiť aj niekoho iného." prúser mračen: sexistický idiot...

KayTee
16. 10. 2003
Dát tip
ano! klub a tip

Lihomerka
16. 10. 2003
Dát tip
neco na tom je, ale to Y oprav, at maj muzky klid :o) Myslim, ze nemam-li se rada, sotva muze kdy kdo mit rad me. *

nikdo
16. 10. 2003
Dát tip
jo jo jo....hledám

Sandra
16. 10. 2003
Dát tip
máš pravdu a Tries taky, pokud nemáme rádi sami sebe, nemůžeme chtít lásku od druhých *! prúser mračen - ty ses ještě nikdy nezamiloval??? jen sex nestačí!

Andulka
16. 10. 2003
Dát tip
..a neplati to jenom o lasce....taky o ucte....Vyvesila bych velkych plakat vsude....po tramvajich, po obchodech, po ulicich....aby byl vsem na ocich...az by vztrebal do duse....:-)

WiruZ
16. 10. 2003
Dát tip
kluku ty asi nebudes tak uplne blbej jak si nekdy myslim.....:)))))

Morney
16. 10. 2003
Dát tip
Souhlasím, ale taky bych řekla, že to platí nejen o lásce

Opravdu to platí jen pro ženy, paní Chytrá?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru