Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání na gól

18. 10. 2003
7
0
1709

Když se sportovci nedaří, dělá šílené věci...

     V  hokejové kariéře mě potkalo to nejstrašnější, co hokejistu potkat může. Stal jsem se impotentním. Tedy ne doslova, ale na 81 utkání, kdy jsem nebyl schopen skórovat.

     V prvních dvaceti utkáních, co mé střely končily na tyčích nebo zablokovány na hlavách diváků, jsem si říkal, že se nic strašného neděje. Když však jedna z dalších sražených ran trefila do hlavy mého syna, sedícího na tribuně, pochopil jsem, že je na čase něco změnit.

     Začal jsem vyměňovat hokejky. V nich to však nebylo. Zkoušel jsem tyče všech druhů od gumy až po beton. Vše marné. Dokonce jsem s některými typy ani nedokázal vystřelit.

     I život doma jsem změnil. Manželka spala v kumbálu pro hokejky a výzbroj. Namísto ní se hokejové vybavení přemístilo do postele. Každý večer jsem dětem potutelně kradl pohádkové knížky a všem těm zpropadeným hadrům četl pohádky tisíce a jedné noci.

     Začal jsem z pověrčivosti nosit do šatny sádrového trpaslíka. Jelikož jsem však tohoto maskota po osmdesátém utkání bez branky vzteky rozkopal, kluci z týmu se rozhodli, že mi pomůžou.

     Když jsem před osmdesátým prvním utkání vstupoval do šatny, chtěl jsem spoluhráčům říct, že končím. V šatně však stál pralesní šaman. Nechápal jsem, kde ho vzali, ale zanedlouho okolo mě začal poskakovat. Vykřikoval nějaké bláboly, ale kluci mě uklidňovali, že tohle mi pomůže. Když byl šaman skoro u konce zaříkání, doskočil na čísi brusli. Začal obrovskou rychlostí krvácet a od jisté smrti ho zastavil jen můj pohotový zákrok. Vzal jsem suspenzor a zastavil krvácení. Poté jsme ránu i se suspenzorem zavázali. Šaman naštvaně odešel. Do utkání jsem nastupoval značně frustrován.

     Po druhé třetině jsem měl na svém kontě čtyři vstřelené branky. Radoval jsem se takovou měrou, že jsem si při líbání hokejky vydloubl tři zuby.

     V závěru poslední třetiny se to však stalo. Padal jsem obětavě do střely a puk mě trefil do intimních míst. Ještě, že mám ten suspenzor, říkal jsem si, než se ozvala pronikavá bolest…

     „Zkurvenej šaman!“ řval jsem, když mě odnášeli z ledu.

     Od té doby jsem už nevstřelil žádný gól. Ani na ledě, ani doma. Jen co jedna impotence odešla, skočila na mě jiná, stokrát horší…


Alojs
29. 01. 2006
Dát tip
opět dobré. bych se opakoval. tak se spokoj jen s hvězdou a nezpychni :)

Zbyhoň
08. 07. 2004
Dát tip
Dobré, dobré…Nevím, jestli Tě tohle úplně potěší, ale čím víc dozadu po Tvých dílech jdu, tím víc se mi líbí. To znamená, že v chronologickém pořadí slábnou. Šaman i hokejové vybavení mě pobavili :) Píšu si ty kritiky offline a chtěl jsem dát tip, ale natrefil jsem na Tvé ještě lepší věci, tak tady nedám. Abys moc nezpychl :)

Bossman
18. 01. 2004
Dát tip
líbí* jen ty zuby tam neseděj

Jokaste
01. 11. 2003
Dát tip
Nepodceňujte moc šamanů :)

blbjenka
25. 10. 2003
Dát tip
:))

houba
21. 10. 2003
Dát tip
výbornej fejeton, tip*

Až na pár přehnaných výrazů (beton, tři zuby) to ujde.

Je to fajn čtivo. Pobavila jsem se, ale představa jak líbá hokejku a vyrazí si tři zuby mi příjde nereálná...mno, těžko říct, jaký to byl šikulák. A prolog: Když se sportovci nedaří, jaké se mu stanou věci....

Andulka
18. 10. 2003
Dát tip
taky jsem se pred par lety potkala s jednim hokejistou....vsechno obetoval hokeji...a kdyz mel nastoupil do NHL, neco se mu stalo s kolenem a nemuze hrat vubec...trenuje ted maly kluky, ale tim si nevydela ani na najem...:-)

_kxk
18. 10. 2003
Dát tip
že by autobiogragie?=:o))))

Yossarian
18. 10. 2003
Dát tip
aspoň někdo kdo mi dělá fejetony radost *

:-))ten konec se mi líbí, ale aj celkově je to kvalita...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru