Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Obrat

23. 10. 2003
4
0
1540
Autor
clovrdka

bez komentáře...

Tmavý pokoj, hrající rádio, rozestlaná postel - tři indicie dnešního večera. Nevím, jestli slzy na mé tváři jsou pozůstatkem dojemného filmu anebo vyjadřují mou prázdnotu a samotu.

 

Zklamání je asi to nejhorší, co nás může potkat - zklamání v člověka, kterému jsme věřili a mysleli si, že jsme ho znali. Jak dokáží být někdy slova prázdná, studená a necitelná. Na jednu stranu tvrdíme, jak moc toho druhého milujeme, ale zároveň nedokážeme za své city do poslední chvíle bojovat. Měla jsem pocit, že se dokážu prát o někoho, na kom mi záleží, ale postupem času, který vyplnil jen marné čekání na náznak obratu v lepší budoucnost, se mi sil už nedostává.

 

Chtě nechtě dávám za pravdu sokyni, kterou neznám a co kdysi prohlásila, abych to vzdala, že na to nemám - to vše v době, kdy člověk netušil, co všechno život přinese. Jak směšné mi to tehdy připadalo!  Tak to vzdávám teď, ne proto, že bych si tvou pozornost a lásku nezasloužila, ale proto, že sama nevím, co ještě udělat…

 

Je zvláštní, jak rychle se věci mění. V jednu chvíli si myslíme, že jsme toho, kdo nám ublížil, nadobro odepsali, ale po pár hodinách je vše úplně jinak. Jak málo člověku stačí ke štěstí – pár slov, milý úsměv, svítící slunce… Ať se bráním jak chci, odpouštím Ti, protože srdci poručit nelze…

 

18. 10. 2003


clovrdka
24. 11. 2003
Dát tip
jo, radši bych, aby mě to i tentokrát minulo, ale bohužel... :-( ale co naděláš, že?

miklunka
23. 11. 2003
Dát tip
:o) tak ja bych to radsi brala jako ze me to muze s klidem minout :o))) Ale mas pravdu!!!

alim
20. 11. 2003
Dát tip
anooo..hezke zamysleni...*t

clovrdka
20. 11. 2003
Dát tip
miklí, je to rozdíl, to nepopírám:-) ale to negativní musíš brát jako nutné zlo a i to si užít :-) vím, že to zní absurdně, ale je to tak :-) alim nejen zamyšlení :-)

Krel
04. 11. 2003
Dát tip
klub...

miklunka
04. 11. 2003
Dát tip
No to jooo...jenze rict to jako ty a nebo jednou jsi dole podruhy nahore je celkem rozdil :o)))

clovrdka
30. 10. 2003
Dát tip
FLO jenom dneska? já skoro neustále... miklunko, nemusí.... život je pes a jinej nebude.... a navíc - jedno jsi dole a podruhý nahoře - můj případ :-)

miklunka
24. 10. 2003
Dát tip
je to drsny...az z toho jde hruza

clovrdik
23. 10. 2003
Dát tip
jo, jeden nikdy neví ... jednou jsi nahoře a jednou dole,ale nikdy nevíš, kdy se se karta obrátí ...

FLO
23. 10. 2003
Dát tip
No, to znám. Zrovna dneska nad tím přemýšlím.*

Witch
23. 10. 2003
Dát tip
***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru