Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jen tak

29. 10. 2003
1
1
569
Autor
ajajajajaj

mám chuť psát, tak prostě Jen tak...

   Mám chuť jen tak psát. Jen tak si ťukat do klávesnice - staršně mě to baví :-)

   Nevim sice co mám psát, ale prostě budu psát slovo od slova, mezeru od mezery, písmenko od písmenka...

   No, dobře, změna plánu. Takhle by to asi nikdo nečetl. Tak budu psát o mých posledních dnech a o dnech, které mě čekají. Jestli mě nějaké ještě čekají. Třeba mě zajede auto až odsud půjdu domů...:-)

   No, je fakt, že takhle to taky nikdo číst nebude, ale můžu z toho mít alespoň lepší pocit. Já se vážně vždycky potřebuju někam vypsat a dát to někomu přečíst - a proto to cpu Vám...:-)))))))))  

 Tak třeba včera - vypli proud! Nešla televize. A já jsem se zrovna chtěla jít koukat. Ale nebudeme smutnit, mám také dobré zprávy -jsou prázdniny! Krátký, ale jsou. To přece potěší...

   Včera jsem se chtěla koukat na film Božská Ema, ale jek víte, vypli proud.Tak z toho nic nebylo. Totiž moje paní profesorka, která mě učí zpívat, má Emu (myslím samozřejmě Emu Destinnovou...) úplně strašně moc ráda. Už hodněkrát mi řekla: "To víš Jituško, Ema Destinnová jednou řekla, že je strašně těžké přijít na to, jak je to vlastně jednoduchý." Občas k tomu ještě dodává, ať se nebojím, že já na to taky jednou příjdu. Nevim, jestli jste to pochopili, ale ta věta paní Destinnové se týká umění zpívat. A mimochodem, fakt je to dřina... Jen si nemyslete, že takový Peckový, Kožený, Urbanový, Bílý nebo i bledě modrý s puntíčkama stačí mít jenom talent. A teď si představte mě, která ani ten talent nemá. To už je pak vážně silný kafíčko. Ale moje profinka to se mnou zatim vydržela. To je pořád - nezpívej krkem, zpívej nosem a čelem, nezvedej hlavu, používej bránici, opři ten tón do horní čelisti, nezpívej jazykem, ale dutinama atd. je to vážně strašně těžký.

   Teď  ještě dělám francoužštinu. Ne proto, že bych nevěděla co s časem, ale za pár let chci jet do Francie jako au pair. A sem strašně naštvaná, protože skoro před hodinou jsem se dozvěděla, že abych dostala na au pair vízum, musim předložit buď nějakej papír o tom, že jsem z francoužštiny odmaturovala nebo že jsem absolvovala nějaký kvalitní kurs. A je to v řiti, protože mě učí jedna kámoška. Myslim si, že za ty 2 až 3 roky, který bych strávila v nějaký supr kvalitní a supr drahý francouzský školičce, se toho u Lindy naučim mnohem víc. Dělala jsem FJ na základce, ale protože na zdrávce FJ neni, utřela jsem...

 

 

Ach jo, je to teď v poslední době se mnou nějaký nahnutý. Aspoň, že nejsem feťák - to jediný mě uklidňuje...:-) 


1 názor

Yossarian
27. 12. 2003
Dát tip
začátek byl na vyhození, ale konec už byl lepší ale "úplně strašně moc ráda" - co je tohle za výraz?!! to už nikdy nepoužívej! aspoň se to snaž omezovat :o)

na to, že jsi se jen potřebovala vypsat, to bylo docela zajímavý

Andulka
29. 10. 2003
Dát tip
presne....pises zajimave, cte se to dobre. Nahnuty to ma kazdy, a kazdy s tim musi neustale bojovat! A jsem moc rada, ze nejsi fetak. Drzim palce, aby si si udelala nejaky zkousky na franinu a mohla jet do Francie hlidat deti. Doporucovala bych taky se naucit varit, protoze se vsadim, ze rodina bude chtit od holky na hlidani nejenom aby se s nimi mohla domluvit a hlidat deti, ale take aby jim umela uvarit, uklidit...a kdyz bude mit ridicak, tak to je jenom plus...:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru