Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polibek Draka

04. 11. 2003
4
0
1546
Autor
Elien

Pod jasnou noční oblohou stojí na louce uprostřed lesa velká hranice a u ní čeká divná postava v tmavém plášti na východ Měsíce. Není jí vidět do obličeje, protože má přes hlavu přehozenou kápi. Když Měsíc konečně vyjde a jeho světlo se rozlije po louce, osvětlí i hranici. Leží na ní pohledný mladík se zlatými vlasy. Je přikryt černým pláštěm vyšívaným stříbrem a na hrudi má připnutý řetěz s přívěškem. Ten přívěšek je velmi zvláštní. Má podobu draka a velmi se leskne, jako by byl vyroben ze samotného měsíčního svitu.

Když vystoupá Měsíc na obloze nejvýše, postava si pomalu sundá kápi. Tmavé vlasy se stříbrnými prameny se jí rozprostřou po ramenech. Pomalu přistoupí k mladíkovi, políbí ho na čelo a zašeptá: “Sbohem příteli, v tomto světě se již nesetkáme.” Pak odstoupí a hranice vzplane. Kromě praskajícího dřeva není slyšet vůbec nic. Oheň se odráží postavě do obličeje. Teď už je jisté,že je to velmi krásná dívka. Její zlatohnědé oči se dívají do plamenů,ale myšlenkami je někde jinde.

Pomalu se rozednívá a dívka stále stojí u hranice, která nepřestává hořet jasným plamenem. V okamžiku, kdy se první sluneční paprsky dotknou jejích nohou, oheň začne pohasínat až úplně zhasne a hranice se rozplyne v mlhu. K dívce teď přes louku cválá nádherný černý kůň se stříbrnou hřívou. Když k ní dorazí, položí jí hlavu na rameno a ona jej pohladí. Potom nasedne a tryskem se pustí napříč lesem pryč od vycházejícího slunce. Jede stále dál a nikdy nezastavuje. Snad jednou najde to co hledá..


Lancelott
05. 11. 2003
Dát tip
Kandelabr má v podstatě pravdu, ale přesto to není špatné...

StvN
05. 11. 2003
Dát tip
Ale ani to není dobré.

3/5 hezký...klubík zdovolením

Dash_707
04. 11. 2003
Dát tip
W. Blake by měl radost :o) :)))***T

Seregil
04. 11. 2003
Dát tip
Opravdu pěkné.... jen dál...

StvN
04. 11. 2003
Dát tip
Zní jako příslib. Ale ty klišé....copak máme všichni stejné sny?

fungus2
04. 11. 2003
Dát tip
Velmi hezké. TIP

hmm. ukamenujte mě, ale já přestože jsem viděl celé dění jak na dlani a našel v tom i nějáký smysl se necítím unesen. Nevím proč. Možná to jenom není dílko dle mého vkusu.

Isilme
04. 11. 2003
Dát tip
líbí se mi použité motivy, ale je toho moc v jednom textu; stříbrné vlasy, hríva;zlaté vlasy,zlatohnědé oči....a nějak mi sem nepasuje ta věta: ten přívěšek je velmi zvláštní..

Kandelabr
04. 11. 2003
Dát tip
hm...tyhle lyrické fantasy záležitosti příliš nemusím. mám pocit, že by se jich daly napsat stovky. chtělo by ten příběh něčím zjedinečnět...a ty fantasyklišé omezit.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru