Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

prostý příběh

07. 11. 2003
2
0
715
Autor
xventura

...nechci udělat to co tělá televize nova,ale bude to asi na dvě části,protože nemam tolik času to přepsat najednou,tak se omlouvam...

Co s ní sakra je? Pomyslel si David,když z gauče sledoval jak Alena nepřítomně sedí nad otevřenou knihou.Poslední dobou si vůbec nerozumněli.V duchu se ptal,kam se podely ty okamžiky,kdy jim spolu bylo tak nádherně,kdy se nemohli jeden druhého nabažit a kdy si slíbili,že spolu stráví zbytek života.Tehdy by si nedokázal připustit,že by to mohlo takhle dopadnout. Dříve si spolu večer před usnutím dlouho povídali a dnes,jakoby uléhal vedle osoby,kterou vůbec nezná a snad ji ani nemá co říct.

  Bylo devět hodin večer a Zorro,černý chlupatý kříženec s bílými fleky okolo očí,se na davidovi dožadoval obvyklé procházky svým pronikavým štěkáním.Bývali doby kdy se s Alenou vodili za ruce a on kolem nich radostně pobíhal.Dnes se Davidjen automaticky zvedl a raději už Alenu ani neoslovil.Nestálo mu to za vyprovokování další hádky.Věděl,že může dělat cokoli a vždycky to bude špatně.Nejhorší na tom bylo,že ji měl pořád stejně rád.

  Ponořen do myšlenek kráčel tmavým městským parkem.Světlo ze stříbného měsíce a modrých hvězdiček bylo přehlušováno vyjímečně fungujícím pouličním osvětlením.Zorro běhal od patníku k patníku,co chvíli zvedl nožičku,aby si označkoval svoje území,a očichával zemi jestli nenalezne nějákou novou zprávu.David mu trochu jeho bezstarostný život záviděl.Často měl chuť si to s ním vyměnit.Obzvlášť za poslední měsíc,kdy se mu nedařilo už ani v práci kam dosud utíkal od starostí.

  Už se pomalu vraceli domů,jestli tomu tak mohl ještě říkat.Před jednou z tmavých uliček pes zpozorněl,přikrčil se a vycenil své jasně bílé tesáky. Něco takového u něj David ještě nevidělSnažil se zaostřit na co by v té tmě mohl takhle reagovat.Muselse hodně snažit,aby rozpoznal dvě siluety jež se k nim blížily.Raději se schoval za roh.Nejspíš to byl pud sebezáchovy,neboinstinkt,který mu napovídal,co má dělat.Ozval se výstřel.David se na Zorra podíval a téměř současně se rozběhli tryskem pryč.David už  tolikrát popisoval podobné scény ve svých knihách,ani ve snu by ho ale nenapadlo,že by se v podobné situaci mohl octnout sám.Tentokrát to byl opravdu běh o život.Pomalu se blížili k první odbočce a naděje,že uniknou nebo se alespoň stratí šílenci se zbraní v ruce se zvětšovala.Najednou do ticha třeskl výstřel.Kulka prosvištěla vzduchem.Jako žíznivá čára se metr po metru přibližovala k živému terči.Ve chvíli kdy střela našla svůj cíl,se David svalil k zemi.Dlažba pod jeho ramenem se okamžitě zalila krví.Střelec se k jeho štěstí neobtěžoval zkontrolovat nakolik byla jeho střela úspěšná a raději se hleděl co nejrychleji klidit z místa činu.

  Zorroseděl u svého pána a smutně mu olizoval obličej.Tiše kňučela Davidovi se jeho psí hlas zdál stále vzdálenější.Zavíral oči a ruka,která se křečovitě držela černého psího kožíšku,najednou klesla k zemi.Zorro se snažil probudit ho k životu,přimět ho aby se pohnul a dal tak najevo že hodlá se svým osudem bojovat.Marně.Z bezvládného těla ležícího  v odlehlé uličce pomalu unikal život.Ještě jednou mu čtyřnohý přítel olízl obličej a pak se rozběhl směrem domů.


No jo Seregil má pravdu ... a co dál? Je to hodně strnulé, jako zpráva v novinách. :)

Kandelabr
08. 11. 2003
Dát tip
chtělo by to i tu druhou část, takhle je to tak trochu o ničem. a máš tam asi milion překlepů. ne že bych byl nějaký puntičkář, ale hrozně špatně se to čte...

IVANOL
07. 11. 2003
Dát tip
uau!!

Seregil
07. 11. 2003
Dát tip
Mno... a co dál?

fungus2
07. 11. 2003
Dát tip
No a je po něm. Drsné. TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru