Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

05 - 03

12. 11. 2003
4
0
1747

S několikadenním zpožděním, ale přece...

     Ruští horníci vypili příliš mnoho vodky a nebyli schopni nastoupit do výtahu. A tak se spustila obrovská záchranná akce a všichni hořekovali a bědovali. Prorazil se nový tunel a horníci byli zachráněni a všichni se radovali a skákali. Skákalo i jiných pět ruských horníků, kteří v té době vybuchli v podzemí.

     V podzemí se také odehrálo další drama. Začala hořet diskotéka a lidé křičeli a utíkali. A jedna dívka, která byla z legrace a srandy zamčená na záchodcích, nestihla utéct a vzplála a shořela.

     Shořelo a zemřelo i několik amerických vojáků v sestřeleném vrtulníku. Vojáci dostali dovolenky na vyhlídkový let, ale do rotoru jejich vrtulníku se smolně zamotal papírový drak iráckých dětí a 15 vojáků se už nikdy nebude moc podívat na televizi.

     Televizi mělo plno lidí puštěno, když v ní byl přenos soudu s Karlem Srbou. A občané doma měli coca-colu a brambůrky a nohy na stole a téměř nikoho nezajímalo, za co se ten Srba vlastně vůbec soudí.

     Soudí se, že Češi mají dobré vzdělání. A tak jich spousty neví co se stalo 28.10.. Ale zase umíme křičet a nadávat a nepouštět staré lidi sednout, když je třeba.

     Třeba si náš lidový prezident řekl, že je nutno lidovost roznášet co nejdále, a tak budeme mluvit s Ruskem. A tajemník řekl prezidentovi, že je to dobře a že má hlavně mluvit o Gogolovi a Puškinovi a Nabokovovi.

     A tak nastalo ticho.

 

(A náš lidový prezident koukal a koukal, a pak se zvednul a nenápadně začal tyto jména vyhledávat ve slovníku.)… 

 


Zbyhoň
07. 07. 2004
Dát tip
Příjemná změna, i když někdy až moc cynické. (i na můj vkus, a to už je co říct). Ale pěkný a bez té poslední věty v závorce by to bylo možná ještě pěknější.) Navážíš se do prezidenta, to se u nás moc nenosí…jakkoli na něj předtím nadával celý zbytek občanů, co ho nevolil, s přijetím funkce se stal ctěným a nedotknutelným… tip

Yossarian
15. 11. 2003
Dát tip
ale ty asociace jsou dobrý, a jako fejeton ovšem také good, tip

Dík. Ovšem v porovnání s těmi předchozími kousky je to trochu ústup ze slávy. :)

Pivicko
14. 11. 2003
Dát tip
Hmmm. Zdá se mi to takové až moc zmatené, těch událostí je tam podle mě až moc. Tak trochu jako kdybys byl rozhněvaný na celý svět a napsal to, abys sis konečně ulevil,... Nebo ne?

Ani ne. Ale uznávám, že tenhle kousek je slabší. Každopádně díky za přečtení.

slonovina2
12. 11. 2003
Dát tip
mladý....opakování hornické

slonovina2
12. 11. 2003
Dát tip
nejseš náhodou takhle Koukal,

makarov
12. 11. 2003
Dát tip
Na cos Koukal když si to psal???

Milly
12. 11. 2003
Dát tip
K zamyšlení...A ten konec je dobrej! :-)

Dokonale jsi me zmatl. Hezka vecicka.

Na nic zajímavého. Jen tak do novin...

Koukal nejsem. A můžeš prosím rozvést svou kritiku?

slonovina2
12. 11. 2003
Dát tip
promiň četl jsem to ....., byla troch pozdní hodina, jinak nic...nechtěl jsem tě rozhněvati zdraví slonovina

Já už jsem rozhněvaný dost :). Chtěl jsem jen znát tvé připomínky. Jenom díky tomu zjistím, co a jak příště napsat lépe.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru