Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

nefertiti

16. 11. 2003
0
0
937
Autor
Imane

 

Uplynulo mnoho slunečných dnů a Nil se několikrát vylil, aby poskytl úrodné bahno zemědělcům, ale láska mezi Thui a Achnatonem trvala dál, ba zdálo se, že sama Eseta ji požehnala a dala nesmrtelnost. Avšak za těchto slunečných dnů se začal probouzet Sutech, bůh moří, bouřek a pouště, spodobnění zla. Právě Šaj mladé Nefertiti se stal jeho cílem a později domovem. Zabydlel se v jejím nitru a každým dnem ji pomalu zabíjel. Jak je těžké být ženou slabého vladaře, který je ohavný svým vzhledem a jehož postoj k manželským povinnostem nestojí za nic. Ale je mnohem těžší být ženou krásnou, nejkrásnější své doby a vědět, že muž, kterým pomalu a jistě opovrhujete ale zároveň ho soucitně milujete touží po pozornosti a pohlazení od prosté a špinavé otrokyně. Nefertiti začala sledovat Achnatonovy toulky zahradou a jeho zoufalé útěky za Thui. Sledovala, jak jejich láska roste každým dnem a každou minutou. Byl to vztah čistý a nevinný, o to víc Thui nenáviděla. Thui dokázala dát Achnatonovi vše, po čem toužil a vše, co mu Nefertiti odepřela. Královna se snažila Achnatona svést všemi způsoby, které znala, ale nic neplatilo. Byla něžná a smyslná, později divoká a tajemná, avšak Achnaton byl zaslepen láskou k jiné. Nefertitin pohár trpělivosti začal přetékat, jako víno, které pomalu teče přes okraj zlatého kalichu a jeho první kapka tiše, avšak tak hlasitě dopadne na zem. Nefertiti věděla, že jediná možnost, která existuje je, že Thui zbaví života.

            Nefertiti chtěla Thui zabít s důstojností hodné královny Egypta. Nicméně ji nenapadlo nic důstojnějšího než otrava arzenem. Nechala si zavolat dozorce nad zahradami a ptala se jej na mladou otrokyni. Malý tlustý Reptah se chvíli ošíval, ale pak Thui dovedl před královnu. Nefertiti si vybrala Thui za svou služebnou, která ji má připravovat ranní horkou lázeň. Thui připravila královskou lázeň jen třikrát, čtvrtého rána ji našli mrtvou.


:-( bohužel jen takové vyprávění o egyptské vladařce nestačí, nemá to pořádný náboj, jiskru. Chtělo by to pořádný děj, námět je dobrý a neokoukaný, takže kdybys to přepracovala, mohla by z toho být dobrá povídka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru